Ensenyament
Societat 05/09/2011

Comunitat educativa i entitats cíviques convoquen una protesta contra l'ultimàtum del TSJC el dia d'inici de curs

La plataforma Somescola.cat insta els municipis a aprovar mocions per la immersió lingüística i a tots els centres escolars catalans a obrir portes amb el cartell 'Una llengua, una escola, un país'

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa plataforma Somescola.cat, que agrupa una quarantena d'entitats cíviques catalanes, entre elles tots els representants de la comunitat educativa, convoquen a tota la ciutadania a manifestar-se el proper dilluns 12 de setembre -coincidint amb l'inici de curs escolar- a les set la tarda, a les places de totes les viles i localitats, per defensar la immersió lingüística davant l'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A més, emplacen a tots els Ajuntaments que convoquin plens municipals per aprovar una moció en suport al model lingüístic de l'escola catalana. Somescola.cat distribuirà també cartells a tots els centres escolars catalans, públics, privats i concertats, perquè el proper dilluns obrin les seves portes amb el lema 'Una llengua, una escola, un país'.

Somescola.cat, que integra tant sindicats de mestres, com associacions de pares, moviments pedagògics i entitats com Òmnium Cultural o la Plataforma per la Llengua, va néixer arrel de les sentències del Tribunal Suprem que imposaven el castellà a l'escola i fa mesos que treballen per preparar accions reivindicatives.

L'ultimàtum del TSJC ha accelerat moltes d'aquestes accions, com una jornada el dia 26 de setembre, coincidint amb el Dia Europeu de les Llengües, on demanaran a tots els escolars catalans que escullin la seva paraula catalana preferida i en facin un mural.

stats