Societat 03/01/2013

Dos abonaments rebaixen a la meitat l'alta velocitat entre Barcelona, Tarragona i Lleida

Les targetes T-10 Plus i T-10 Plus Estudiant suposaran un estalvi del 56% del preu del trajecte. El trajecte Barcelona-Tarragona costarà 7,35 euros; el de Barcelona-Lleida, 12,45 euros, i el de Tarragona-Lleida, 5,94 euros

Acn
2 min
Advertència de multes a Renfe pels retards

BarcelonaRenfe oferirà dos nous abonaments a partir del 7 de gener per al servei Avant Barcelona-Camp de Tarragona-Lleida: la T-10 Plus i la T-10 Plus Estudiant, que comportaran un estalvi del 56% del preu per trajecte.

Amb les targetes T-10 Plus −per fer 10 viatges en 8 dies consecutius− i T-10 Plus Estudiant −10 viatges en 10 dies−, el trajecte Barcelona-Tarragona costarà 7,35 euros; el de Barcelona-Lleida, 12, 45 euros, i el de Lleida-Tarragona, 5,94. A més, el descompte d'anada i tornada passa del 10 al 20%. Aquesta rebaixa és similar a la que s'aplicarà al nou enllaç en alta velocitat entre Barcelona i Girona.

L'abonament Plus de 50 viatges fixa cada trajecte en un cost de 6,5 euros entre Barcelona i Tarragona, 11,09 euros entre Barcelona i Lleida i 5,29 euros entre Lleida i el Camp de Tarragona. El bitllet senzill costarà 16,7 entre Barcelona i Tarragona, 28,30 euros entre Barcelona i Lleida i 13,5 euros entre Lleida i el Camp de Tarragona.

Queixes des de Tarragona i Lleida

Segons Renfe, aquesta actualització es va aprovar en la comissió delegada d'assumptes econòmics del passat 27 de desembre. Tanmateix, l'anunci de les noves tarifes s'ha fet públic poques hores després que des de Tarragona i Lleida es reclamés una equiparació amb les tarifes anunciades ahir per l'AVE entre Barcelona i Girona.

Aquest matí, la portaveu del govern municipal de Tarragona, Begoña Floría, ha explicat a Efe que l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC) demanaria per escrit al ministeri de Foment que apliqués la mateixa política tarifària de l'AVE de la ciutat de Girona. La portaveu ha matisat, però, que l'Ajuntament encara no tenia cap notificació oficial sobre les noves tarifes.

Paral·lelament, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, també ha reclamat avui a Renfe que apliqui les mateixes condicions de preus i abonaments als trens d'alta velocitat que surten de Lleida que als de la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Girona. Ho ha fet des dels micròfons de Catalunya Ràdio, on ha lamentat el greuge comparatiu que pateixen les comarques lleidatanes i tarragonines respecte a les gironines.

stats