Societat 21/02/2013

Espadaler: “Si retirem les pilotes de goma, aplicarem una nova metodologia, no podem tenir una policia més feble”

El conseller d'Interior avala la versió de Felip Puig en què descarta el projectil en el cas d'Ester Quintana

Ara
2 min
Espadaler entrevistat a TV3

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, adverteix que si el Parlament i els Mossos acaben decidint deixar de fer servir les pilotes de goma quan hi hagi aldarulls al carrer, hauran de fer servir "noves metodologies". "No podem tenir una policia més feble", ha dit en declaracions a 'Els matins' de TV3. CiU i ERC van anunciar aquest dimecres que impulsaran la creació d'una comissió d'estudi sobre ordre públic i gestió policial d'esdeveniments de masses, i que també inclourà el debat sobre les bales de goma. ICV-EUiA lamenta que hagin evitat incloure el concepte 'bales de goma' en el títol de la comissió, però ja ha avançat que s'hi posicionaran favorablement.

"S'ha de reflexionar sobre una qüestió que l'opinió publica ha anat modulant", ha dit Espadaler, en referència al debat sobre l'ús de les pilotes de goma. "Nosaltres tenim encarregat garantir de l'ordre públic, si ho fem amb una metodologia o una altra es pot discutir". "Si retirem les pilotes de goma, haurem d'utilitzar noves metodologies, perquè no pot quedar una policia indefensa". Espadaler està disposat a escoltar "qui convingui", també l'associació Stop bales de goma, però ha deixat clar que la decisió final la prendran els Mossos.

La polèmica per l'ús de les pilotes de goma ha pres força arran del cas d'Ester Quintana, la jove que va perdre un ull en la manifestació de la vaga general del 14-N. Espadaler avala la versió que va donar Felip Puig, extitular d'Interior. "Em crec la paraula del conseller", ha assegurat. Puig ha negat en tot moment que una pilota de goma causés la pèrdua de l'ull de Quintana, tot i els vídeos en què es demostra que es van disparar projectils a la zona on es trobava la dona.

stats