Societat 05/12/2012

La dona que va perdre un ull el 14-N lamenta que Felip Puig "segueix negant el que és innegable"

Ester Quintana presenta una querella contra els Mossos i reitera que "la lesió no podria haver estat produïda per cap altre tipus d'objecte" que una pilota de goma

Auri Garcia Morera
1 min
Ester Quintana

L'Hospitalet de LlobregatEls advocats d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la vaga general del 14-N, han presentat aquest dimecres al matí una querella criminal contra l'agent dels Mossos d'Esquadra que suposadament va disparar una pilota de goma o projectil contra Quintana i contra el cap de la unitat a la qual pertanyi. Tot i no tenir-los identificats, els advocats asseguren que els Mossos tenen els mitjans tècnics per saber qui eren.

A la sortida de la Ciutat de la Justícia, l'advocada Laia Serra ha lamentat, en nom d'Ester Quintana, que el conseller d'Interior, Felip Puig, "segueixi negant el que és innegable". Dilluns, en la seva compareixença davant de la Diputació Permanent del Parlament per explicar els fets del 14-N, Puig va descartar que la lesió de Quintana pogués tenir l'origen en una acció dels Mossos. L'advocada li ha replicat que "per les seves característiques la lesió no podria haver estat produïda per cap altre tipus d'objecte" que una pilota de goma o projectil.

Tot i assegurar que disposen de nombrosos testimonis presencials i gravacions, l'advocada de Quintana ha reconegut que no tenen cap prova concloent del llançament d'un projectil a la zona on estava Quintana. "Els projectils es disparen a gran velocitat i tenir una imatge gravada en què es vegin és molt difícil, però tenim una allau de vídeos que ens arriben, i no descartem aconseguir una prova concloent", ha explicat. Puig va assegurar dilluns que el dia de la vaga general no es va llançar ni una pilota de goma, i que els llançaments de projectils no van ser a la zona on estava Quintana.

stats