Salut
Societat 05/10/2011

Helena Rakosnik: "Quan tens càncer necessites el suport de tothom. El meu marit va estar amb mi dia i nit"

La dona del president de la Generalitat parla per primera vegada de la seva malaltia -un càncer de mama- i com s'ho va fer per superar-la. Ho ha fet en el marc de la presentació de la campanya "Mou-te contra el càncer", de TMB

Thaïs Gutiérrez
2 min
Els clients de Cunill creuen que els funciona

BarcelonaHelena Rakosnik, dona d'Artur Mas, ha estat qui s'ha posat davant dels focus avui al matí. Ha agafat el micròfon per explicar, per primera vegada en públic, la seva malaltia -un càncer de mama que li van diagnosticar fa quatre anys- i com l'ha superat. "Per sort em van detectar el càncer en una etapa molt incipient i tot va quedar en un gran ensurt, però en aquells moments necessites molt el suport de tothom, de la família, dels amics, dels companys de feina....és fonamental", ha destacat Rakosnik.

"El meu marit va estar dia i nit amb mi en aquella etapa, especialment quan vaig fer les sessions de radioteràpia que vaig necessitar per fer front a la malatia", ha explicat, tot recordant que Arutr Mas va estar sempre al seu costat "i em va va ajudar a prendre decisions molt difícils". També ha volgut agrair el suport dels seus fills i la seva família en general, així com dels amics i els companys de feina de Transports Metropolitants de Barcelona (TMB), empresa en què treballava des de fa 32 anys.

Rakosnik ha volgut llençar un missatge d'optisme i força a les persones que tenen aquesta malaltia i ha dit que espera que el seu testimoni "ajudi altres persones". Aquestes declaracions les ha fet en el marc de la presentació de la campanya "Mou-te contra el càncer" que avui ha engegat TMB i en què hi col·laboren l'Associació Espanyola contra el Càncer i la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer. La iniciativa ha sortit dels empleats de TMB que l'han triat com la seva causa solidària d'enguany. Així es duran a terme una sèrie d'accions d'ara i fins a Nadal amb l'objectiu de difondre hàbits de vida saludables i treballar en la prevenció d'aquesta malaltia.

stats