Societat 12/05/2012

Jane Goodall: "No hi ha una línia divisòria tan nítida entre humans i animals"

La cèlebre primatòloga britànica, Missatgera de la Pau de les Nacions Unides i Premi Príncep d'Astúries, alerta en una entrevista a l'ARA que la principal amenaça que pesa sobre el planeta és el creixement imparable de la població.

Ariadna Trillas
1 min
JANEGOODALL: "El món està amenaçat pel creixement de la població"

BarcelonaJane Goodall (Londres, 1934) és una dona optimista i tenaç. Des de petita adorava els animals i la natura i va voler viure a l'Àfrica, i, amb totes les circumstàncies en contra, s'ho va fer venir bé per aconseguir fer realitat el seu somni. Més de quaranta anys de recerca han deixat pas a una tasca d'advocada, d'activista, de persona compromesa amb el mediambient, que té dispositada en la mobilització dels joves la seva esperança. En una entrevista a l'ARA concedida durant la seva estada a Barcelona, amb motiu d'una conferència a CosmoCaixa, la doctora Goodall explica com dècades d'observació dels micos li van fer descobrir que "no hi ha una línia divisòria tan nítida entre humans i animals", que l'ésser humà "forma part del regne animal".

Un dels principals crits d'alerta de Goodall fa referència a l'increment de la població, que relaciona amb la crisi. "La crisi econòmica és inevitable perquè els nostres valors són erronis. Creure que el creixement econòmic pot ser il·limitat en un planeta amb els recursos finits no té sentit", manifesta.

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium.

stats