SOCIETAT
Societat 28/02/2013

Recollida de firmes des d'internet pel desdoblament de la línia Barcelona-Vic

El site Change.org ja ha aconseguit aglutinar 250 firmes i pressiona en el moment que es pacten els pressupostos

Acn
1 min
Tram R3 de la línia que va de Barcelona a Vic

BarcelonaEls usuaris de rodalies Renfe de la línia que va de Barcelona a Vic fa anys que insisteixen en la necessitat de desdoblar el tram de la R3 de la via per augmentar la qualitat del servei.

Aquest any, un dels usuaris, Jaume Vila, intenta reforçar la iniciativa recaptant signatures a internet, mitjançant la plataforma www.change.org. En una setmana han aconseguit aglutinar 250 firmes per la millora del servei entre l'àrea metropolitana de Barcelona i les comarques del Vallès Oriental i Osona. Creuen que és un bon moment per pressionar a la Generalitat i el govern espanyol perquè "ara s'estan pactant els pressupostos".

Durant l'any 2008, el ministeri de Foment va anunciar que duria a terme aquesta iniciativa popular, però un estudi minuciós del projecte fixava en 700 milions d'euros el seu cost. Mai es van realitzar les aportacions econòmiques necessàries i tampoc es van fixar terminis concrets d'execució.

Amb el desdoblament, els trens no haurien de circular en sentits contraris per una sola via i actualment els encreuaments només es produeixen en estacions dotades amb segones vies. Per aquests motius, els afectats per les contínues incidències del servei creuen que "seria una decepció important que un any més no es tiri endavant el desdoblament".

stats