Societat 10/06/2013

Conductors de tren de Suècia vesteixen faldilles per lluitar contra la calor

Els treballadors de l'empresa ferroviària Arriva protesten així contra la normativa de la companyia que els impedeix dur pantalons curts encara que sigui estiu

Ara
1 min
Martin Åkersten (esquerra) i un company de la companyia Arriva, vestint faldilles

BarcelonaEls treballadors de la línia de ferrocarrils de Roslagsbanan, al nord d'Estocolm, han decidit canviar els pantalons llargs tradicionals per faldilles per protestar contra la normativa de l'empresa que els impedeix dur pantalons curts tot i la calor de l'estiu. El conductor de tren Martin Åkersten, un dels 13 empleats que han resolt portar faldilles, va assegurar al diari local 'Mitti' que "tot i que la gent al principi es fixa en tu, el cert és que val la pena" canviar la indumentària, ja que a la cabina "la temperatura pot arribar als 35º a l'estiu".

Arriva, la companyia gestora del servei ferroviari d'aquesta línia, ha aprovat la mesura dels seus empleats. El cap de comunicacions de la companyia, Thomas Hedenius, va assegurar segons el diari digital suec 'The Local' que acceptaven l'acció, ja que "qualsevol altra cosa hauria sigut discriminació".

stats