Societat 10/05/2013

La llei Wert arribarà aquest mes i "garantirà la llibertat dels pares" en la tria de llengua

Sáenz de Santamaría adverteix a la Generalitat que l'alumne és el més important i que no pot pensar en "quina política li interessa"

Ara
2 min

MadridDefensa encesa de la llei Wert de Soraya Sáenz de Santamaría. La vicepresident del govern espanyol ha anunciat després del consell de ministres que al text només li falten alguns retocs, "sobretot pel que fa a aconseguir un millor finançament" per a l'FP. Però ha anunciat que la nova llei d'Educació espanyola s'aprovarà abans que s'acabi el mes de maig.

Segons Santamaría, és una "llei fonamental" per revertir les dades sobre fracàs escolar. I quan li han preguntat sobre la flexibilització dels aspectes que poden afectar la immersió lingüística, s'ha limitat a dir que l'objectiu és "garantir el que sempre ha dit el TC, un sistema que garanteixi la llibertat dels pares per escollir la llengua en què ha de ser educat el seu fill". "Si hi ha acord amb Catalunya, benvingut sigui. I si no, la nostra obligació és fer complir el que diuen els tribunals", ha avisat.

"Que la llengua sigui un element de la formació de la persona, que sigui enriquidor, però que hi hagi llibertat, i que hi hagi garanties que el que diu la Constitució s'apliqui. Es parla de les administracions, però nosaltres posem el focus en la comunitat educativa, especialment en l'alumne. Si ho mirem amb aquests ulls serà més humà i més just el tractament que hi donem. No hem de pensar que, des del punt de vista de l'administració, a mi m'interessa una determinada política, perquè la primera obligació és garantir la qualitat de vida, i l'ensenyament és bàsic per a això", ha afegit.

No ha respost a la pregunta directa sobre si es continua mantenint que la Generalitat hauria de pagar els escoles privades a les famílies que vulguin ensenyament en castellà si l'escola pública no l'ofereix.

Pel que fa a la interpretació sobre l'ajornament de l'aprovació de la norma al consell de ministres ha insistit que ha estat només una qüestió tècnica, per tenir temps de completar la memòria econòmica que cal en tota nova llei, i que és "mirar molt a curt termini" interpretar que hi ha hagut una frenada a causa de la pressió social i la vaga d'aquest dijous. "Poden atribuir-se la influència que vulguin, però què diran d'aquí a una o dues setmanes, quan l'aprovem?", ha desafiat.

stats