Societat 03/04/2013

Els Mossos descarten l'agressió sexual en el cas de la jove del Saloufest

Els agents investigaven si la noia trobada despullada a la platja de Salou podia haver patit agredida sexualment. Un jove de 21 anys ha caigut d'un tercer pis i tindria fractures de diversa gravetat

Ara / Acn
2 min
Un grup d'estudiants britànics que aquesta setmana han visitat Salou.

Barcelona / SalouPrimers incidents del Saloufest aquesta matinada de dimecres. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que la jove participant al Saloufest que havia aparegut desorientada i mig nua a la platja, no ha estat agredida sexualment. Tot i que inicialment s'apuntava aquesta hipòtesi, finalment els reconeixements mèdics als quals ha estat sotmesa durant aquest matí de dimecres han desmentit que la noia, que no recordava res, hagi estat víctima d'algun tipus d'abús sexual. La jove, de fet, no havia presentat cap denúncia. Fonts policials han confirmat que no patia contusions ni cap altra ferida que indiqués que podria haver estat forçada. Les alarmes s'han encès quan ha aparegut molt beguda, mig despullada i amb símptomes d'angoixa a la platja dels Capellans de Salou.

Pel que fa al jove ferit greu en caure d'un balcó, es tracta d'un noi de 21 anys que hauria caigut des d'un dels balcons d'un edifici d'apartaments del carrer Vendrell de Salou. Segons el Sistema d'Emergències de Catalunya, el jove, que ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, presenta politraumatismes i el seu estat és greu. El ferit, Liam Joseph T., pertany al segon grup de 4.500 universitaris britànics que aquest dimarts va arribar al Saloufest i, completament begut, hauria intentat escalar pel balcó fins al tercer pis. Els fets s'han produït al voltant de les dues de la matinada.

Segons les primeres hipòtesis, el jove hauria arribat de festa molt begut i, en no disposar de la clau de l'apartament on s'allotja aquests dies, situat al tercer pis d'un edifici situat al carrer Vendrell, hauria intentat accedir-hi escalant pel balcó. Quan ha arribat al primer pis, però, s'ha precipitat a causa del seu estat etílic.

El jove ha estat atès pel SEM al mateix lloc dels fets. Presentava una ferida oberta al cap i fractura de clavícula, i ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona en estat greu, tot i que no perilla la seva vida. Els Mossos d'Esquadra han explicat que resten a l'espera de prendre-li declaració per acabar d'esbrinar com han succeït els fets.

El ferit també pertany al segon grup que ha arribat a Salou amb motiu del Saloufest. La setmana passada ja hi van participar 4.000 joves, sense que es registressin incidents destacats, segons l'organització, i el 9 d'abril els agafarà el relleu un tercer grup de 1.000 joves més. D'acord amb l'Ajuntament, només es van multar dos joves amb 300 euros per consumir alcohol a la via pública, respecte als deu del mateix període de l'any passat, i es van registrar unes cinc queixes veïnals per molèsties i sorolls. El consistori va insistir que l'estada dels joves transcorre "amb total normalitat" i que, tenint en compte el volum d'estudiants participants, els incidents són pràcticament "imperceptibles".

L'estada dels 9.500 estudiants britànics a Salou durant aquests dies suposa un impacte econòmic d'uns 5 milions d'euros i uns 1.500 llocs de treball entre directes i indirectes, segons l'Associació Hotelera de Salou-Cambrils-la Pineda.

stats