Societat 30/07/2013

“No fiqui el penis a la torradora”, el consell dels bombers de Londres

El cos de Bombers posa en marxa una campanya per evitar "accidents inusuals". Creuen que la sèrie '50 ombres d'en Grey' és al darrere del creixent nombre d'incidents

Ara
2 min
Els bombers parlen d'un major nombre d'incidents relacions amb l'ús de manilles

BarcelonaL'actuació dels bombers és vital per salvar vides. Juguen un paper crucial en tota mena d'emergències. Però no totes les trucades que rep el cos estan relacionades amb incendis o grans accidents. Els bombers de Londres atenen cada dia persones que han tingut alguna mena d'accident realitzant accions que d'entrada semblen ximpleries, però que poden tenir conseqüències importants. Per evitar-les, el cos de bombers de la ciutat ha posat en marxa una campanya –'Pensa abans de trucar a emergències'– que intenta conscienciar la població del risc que corre si du a terme determinades pràctiques.

Pràctiques com ficar el penis a la torradora. "La gent fica parts del cos en llocs estranys, es queden encallats i aleshores es truquen per tal que els alliberem", explica Dave Brown, responsable de prevenció de la brigada de bombers de Londres. Segons Brown, des del 2010 el cos de bombers ha hagut d'atendre 1.300 accidents "inusuals", la qual cosa dóna una mitjana d'un incident diari.

Tot i que no totes les trucades "inusuals" que reben els bombers tenen un origen sexual –un home que havia ficat el cap a la tassa del vàter, persones amb la mà dins d'una bústia– la majoria tenen un desencadenant de joc eròtic. Així, els bombers han detectat un increment important de persones que demanen ajut després de fer servir unes manilles per fer sexe que després no poden obrir. Brown relaciona l'augment d'aquest incident amb l'èxit de la sèrie 'Cinquanta ombres d'en Grey', amb una reputació per "estimular" la vida dels espectadors. Un altre incident habitual és el d'homes que es fiquen un anell al penis, i després no se'n poden desfer.

El motiu de la campanya és, en qualsevol cas, seriós. En un context marcat per les retallades, les institucions tenen menys diners per serveis com els de bombers, fet que es tradueix en menys efectius. Dave Brown lamenta que els bombers hagin de dedicar el temps a alliberar ciutadans que han ficat parts del cos en llocs estranys, i apunta que no només té un cost elevat –es calcula que cada intervenció costa 360 euros al contribuent– sinó que posa en perill la població, ja que evita que els bombers dediquin el temps a emergències autèntiques.

stats