JORNADA CASTELLERA
Societat 30/04/2012

Els castells de vuit eclipsen la Sagrada Família

Les colles convidades van descarregar ahir fins a cinc castells de vuit pisos en una gran diada a la Sagrada Família. La colla local, a més, es va apuntar el cinc de set més matiner de la seva trajectòria.

Efren Garcia
2 min
CARRO GROS Els Xiquets de Tarragona van aixecar el quatre de vuit davant de la Sagrada Família.

BARCELONAFins a cinc castells de vuit pisos van fer servir diumenge la façana del Naixement de la Sagrada Família d'escenari per embadalir els rius de turistes que fluïen, com és habitual, pel carrer Marina de Barcelona. Els castellers locals, a més, van batre un rècord: van descarregar el cinc de set més matiner del seu historial. La participació de tres colles de renom va fer que la jornada de la Festa Major de la Sagrada Família apugés el llistó més enllà del que és habitual. Els Castellers de Sants i la Colla Joves Xiquets de Valls van resoldre les dues estructures bàsiques de vuit mentre que els Xiquets de Tarragona van haver de conformar-se amb el Carro Gros que havien estrenat la setmana anterior.

Els vallencs van resoldre el tres amb una comoditat lloable però van haver de treballar per aixecar el quatre de vuit. La falta de rodatge en la part alta dels castells va quedar saldada per l'experiència dels seus troncs. Els tarragonins, en canvi, van brillar especialment descarregant probablement el millor quatre de vuit de la diada. Els Castellers de Sants van mostrar un bon nivell tècnic. Van alçar tres castells homogenis en què cap part va destacar per sobre d'una altra. Van resoldre les estructures amb certa comoditat tot i que encara hauran de treballar abans d'apuntar als castells de la gamma alta.

Els amfitrions, els Castellers de la Sagrada Família, segueixen forjant la seva història amb pas ferm i sense mirar enrere. Diumenge van fer un pas endavant descarregant el seu tercer cinc de set, el més matiner del seu historial. Tot i que el cinc va ser un castell nerviós, els de la camisa verda el van saber fer seu sense gaires complicacions. El quatre de set amb agulla i el tres de set van ajudar-los a completar per segon cop aquest any una tripleta d'estructures de set.

Bon inici també a Tarragona

La diada del vint-i-novè aniversari del local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona també va obtenir el premi dels vuit pisos. La Colla Vella de Valls i la Jove tarragonina van estrenar les seves primeres estructures d'aquest nivell. Les dues colles van completar l'anomenada clàssica de castells de vuit ,formada pel tres i el quatre de vuit i el dos de set. També a Tarragona, els Nens del Vendrell van estrenar el cinc de set. Els Xicots, a Vilafranca, van descarregar el primer set de set de l'any i segueixen trepitjant fort l'accelerador. També cal destacar la diada dels Castellers de Santa Coloma: diumenge van completar tres castells de sis en una diada i els símptomes de millora, després d'uns anys passejant per la corda fluixa, són esperançadors.

stats