INFRAESTRUCTURES
Societat 07/12/2012

El primer comboi comercial del TGV arribarà a Girona el 8 de gener

Vuit trens diaris uniran Madrid, Girona i Figueres

Acn
2 min
L'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa encara s'ha de posar en marxa.

GironaEl primer comboi comercial del TGV arribarà a Girona el pròxim 8 de gener procedent de Barcelona. Així ho ha confirmat el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, en declaracions a Catalunya Ràdio. Font ha dit que aquesta és la data que Renfe i Adif han comunicat a la Generalitat. El trajecte entre Barcelona i Girona durarà 40 minuts, mentre que fins a Figueres serà de 55 minuts. Segons Foment, hi haurà diàriament vuit trens que uniran Madrid, Girona i Figueres, i vuit trens Avant que comunicaran les quatre capitals catalanes. La línia tindrà dues connexions diàries amb França. Ricard Font espera que l'estació de Girona estigui finalitzada a finals d'any. La ministra de Foment, Ana Pastor, ja va avançar en un acte de la passada campanya electoral que la línia Barcelona-Figueres del TGV començaria a funcionar al gener amb una oferta de 16 freqüències diàries. Malgrat tot, en aquell moment no va concretar a partir de quin dia s'iniciaria el servei.

La Generalitat també ha conegut alguns detalls més sobre com serà el servei. Tal com va avançar la ministra en l'acte electoral de Lloret, hi haurà vuit combois que oferiran connexions des de Madrid fins a Figueres i que tindran parada a Girona. D'aquests, sis tindran com a final de trajecte l'estació de Vilafant, però els altres dos seguiran fins a França. La durada del trajecte de Girona a Barcelona serà de 40 minuts, i de Barcelona a Figueres, de 55.

D'altra banda, hi haurà vuit trens Avant més. Es tracta de trens d'alta velocitat de mitja distància que cobriran els trajectes entre les quatre capitals catalanes, que, després de la posada en marxa de la línia Barcelona-Figueres, quedaran totes quatre connectades per alta velocitat.

De moment, encara no s'han donat a conèixer ni els horaris ni els preus dels bitllets, ja que s'està acabant de definir l'oferta comercial. Pel que fa a l'estació provisional del TGV –actualment en obres–, Font espera que estigui acabada a finals d'any.

L'encaix de la nova estació del TGV i l'estació actual de Renfe és un fet que preocupa el consistori, que des del febrer demana reunir-se amb la ministra Pastor per tractar aquest i d'altres temes relacionats amb al projecte ferroviari. Pastor, durant l'acte electoral de Lloret, va comprometre's a trobar-se amb l'alcalde. La reunió s'havia de fer el pròxim dimarts a Madrid, però tant l'alcalde com els portaveus de l'Ajuntament de Girona, a excepció del PPC, han decidit no anar-hi perquè Pastor no hi assistirà i ho ha delegat en el secretari d'Estat d'Infraestructures. L'alcalde ho considera un "nou menyspreu " del ministeri vers els gironins.

stats