Societat 11/06/2013

El jutge desestima una querella del comitè d'empresa contra exdirectius de Sant Pau per apropiació indeguda

També reprotxa al comitè d'empresa la seva insistència a voler "traslladar al procés penal una qüestió laboral de salaris"

Ara/efe
2 min

BarcelonaEl jutge d'instrucció número 22 de Barcelona ha desestimat la quarta querella presentada pel comitè d'empresa contra els gestors de l'Hospital de Sant Pau per suposats delictes d'apropiació indeguda, estafa i administració deslleial. També els critica la seva insistència a voler "traslladar al procés penal una qüestió laboral de salaris".

Els directius contra els quals s'havia presentat la querella eren Xavier Pomés, ara expresident del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de Sant Pau, Xavier Corbella, que era el gerent de l'hospital, i Lluis Gamell, responsable de recursos humans de l'hospital, al·legant que no se'ls ha pagat la prima d'objectius i que els denunciats s'havien apropiat "de les sumes destinades a això".

En una resolució del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona a què ha tingut accés el diari ARA, el jutge reprotxa al comitè d'empresa de l'hospital que ja hagi presentat set denúncies, "totes elles amb la mateixa sort", que tenen per objecte "la paga denominada prima d'objectius".

Aquesta és la quarta denúncia dels treballadors que el jutge desestima en una interlocutòria en la qual el magistrat assenyala: "El denunciant discuteix, en el fons, una qüestió salarial i per a això no té inconvenient a qualificar el fet de delictiu, i traslladar el problema al procés penal".

El jutge entén que "les coses no són tan simples" i recorda: "En aquestes diligències ja s'investiga si ha pogut existir un desviament de fons de la fundació patrimonial que pogués qualificar-se de fraudulent, raó per la qual no procedeix una nova denúncia sobre el mateix fet".

La resolució, datada dijous passat, 6 de juny, reprotxa als treballadors que no valorin "el que processalment significa una successió continuada de denúncies, en total set, totes elles amb la mateixa sort, i que cada una comporta donar trasllat al ministeri fiscal i les defenses i la corresponent resolució".

"Aquesta continuïtat, que busca costi el que costi traslladar al procés penal una qüestió laboral de salaris, sense respectar el que ja és objecte d'investigació, dóna a les diligències un volum innecessari, que afecta el dret de defensa", afegeix el jutge, que imposa les costes "meritades per aquest incident" a l'acusació.

L'advocat de la Fundació Privada Hospital Santa Creu i Sant Pau

stats