Salut Laboral
Societat 16/08/2011

Els directius mediterranis són més 'tòxics' per als treballadors que els nòrdics

A Espanya i França, un 64% dels treballadors creuen que els seus caps no creen un ambient de treball bo

Redacció
1 min
A Espanya i França, un 64% dels treballadors creuen que els seus caps no creen un ambient de treball bo. En canvi, els directius del nord d'Europa estan més ben valorats.

BarcelonaAls països del nord d'Europa els directius tenen més recursos a l'hora de crear ambients de treball més democràtics i positius. Segons un estudi realitzat per la consultora HayGroup, a Espanya i França, un 64% dels treballadors creuen que els seus caps no creen un bon ambient de treball. L'estudi de HayGroups no és l'únic que situa Espanya a la cua pel que fa a les condicions laborals.

Una mala direcció pot tenir greus conseqüències, hi ha una pèrdua de capital humà. De fet, segons un estudi d'Iese, una tercera part dels que decideixen abandonar el seu lloc de treball ho fan per l'estil de direcció. A més, els caps tòxics perjudiquen la salut. Quan un directiu situa els seus subordinats en tasques que no corresponen a les seves capacitats, s'apropia de les seves idees, obstaculitza el seu desenvolupament o demana objectius impossibles pot iniciar una cadena d'efectes psicobiològics que porten a emmalaltir.

L'Agència de Salut Pública va rebre l'any passat 591 casos de trastorns relacionats amb la feina. Les malalties més freqüents són l'angoixa i la depressió.

Podeu llegir tot l'article a l'ARA PREMIUM.

stats