Societat 28/03/2011

Les entitats juvenils de Gràcia acampen davant la seu del Districte

La Plataforma d'Entitats Juvenils protesta per la privatització del Casal de Joves La Fontana i vol mantenir la protesta fins dijous, tot i que els Mossos han arribat aquesta nit a la plaça Vila de Gràcia

Acn
1 min
Durant els dies que duri l'acampada es faran tota mena d'activitats al carrer / ACN

BarcelonaLa Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) ha acampat aquest dilluns davant la seu del Districte de Gràcia per protestar contra el procés de privatització del Casal de Joves de Gràcia La Fontana. Aquesta nit, però, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra ja s'han presentat a la plaça per desallotjar aquesta acampada.

Segons ha explicat en un comunicat, la PEJC demana a l'Ajuntament de Barcelona que posi fi al "procés de privatització" i obri "un espai de negociació amb possibilitats reals de diàleg que dugui a una gestió de l'equipament per part de les diferents entitats del teixit associatiu del barri". La plataforma, que agrupa set esplais i agrupaments escoltes de la vila així com l'Assemblea de Joves i l'Ateneu Popular de Vallcarca, ha lliurat 2.900 signatures de suport al projecte de gestió veïnal. La Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia ha instal·lat aquest dilluns diverses tendes de campanya davant de la seu del Districte de Gràcia, on hi realitzarà xerrades, activitats de lleure per a nens i dinars populars. La plataforma denuncia com l'Ajuntament està gestionant el Casal La Fontana i proposa un model de gestió "cívica, ciutadana o veïnal". Així mateix, assegura que el Districte de Gràcia "gira l'esquena a les reivindicacions" i que ha optat per cedir els 440.000 euros previstos pel Casal a una empresa privada.

Al seu torn, explica que l'Ajuntament va obrir a finals de desembre un concurs de dinamització del Casal "amb uns criteris econòmics pensats per l'empresa i prohibitius per a qualsevol entitat juvenil". Un concurs que va guanyar l'empresa Iniciatives i Programes, amb seu a Viladecans.

stats