Societat 04/09/2011

La xarxa exigeix una reacció cívica i política a la sentència del castellà a l'escola

Un altre grup a Facebook demana a les entitats de defensa de la llengua que organitzin una gran manifestació. El 'Jo no acato la sentència contra el català' ja té més de 30.000 fans. I Twitter no para, amb 'hahstags' que van des de #jonoacato fins a #estat206, un intent d'internacionalització del conflicte

Redacció
2 min
Facebook Crida a manifestar-nos per la llengua

BarcelonaLa xarxa no té aturador. Mentre el Govern diu i repeteix que tot està sota control i que el TSJC es conformarà amb el recurs que presentaran per evitar un canvi de sistema educatiu que trenqui el model d'immersió lingüística, els ciutadans que s'expressen a Facebook i Twitter no descansen i exigeixen més.

Dues iniciatives a Facebook aglutinen aquesta pressió. La pàgina Jo no acato la sentència contra el català, creada dissabte al matí, ja tenia, a dos quarts de set de la tarda d'aquest diumenge, més de 31.000 fans, i continuava creixent.

Paral·lelament, també a Facebook, l'esdeveniment Crida a manifestar-nos en defensa de la llengua a tots els Països Catalans planteja obertament la demanda d'una mobilització massiva a les entitats que vetllen per la llengua: la Coordinadora i la Plataforma per la Llengua, l'Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut Ramon Llull, Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural del Principat. "I a aquelles que vulguin convocar-nos", afegeixen. Els participants en aquesta proposta ja han enviat més de 20.000 invitacions per demanar a altres ciutadans que s'hi afegeixin.

A Twitter, que divendres va tenir a la llista dels trending topic d'Espanya les etiquetes #jonoacato i #somescola, l'activitat ha continuat tot el cap de setmana. Segons el registre de folowthehashtag.com, #jonoacato continua generant 75 tuits per hora i #somescola, 71.

Aquest diumenge a la tarda, la consigna predominant és un missatge en anglès que molts usuaris tuitegen de la mateixa manera amb el hahstag #estat206: "I'm a Catalan, and I want for Catalonia to be the 206th state in the world #estat206".

stats