SOCIETAT
Societat 05/05/2013

La sanitat valenciana retira una pròtesi a un jove que no podia pagar-la

La família del noi viu de l'ajuda dels veïns i no podia fer front als 152 euros

Ara
1 min

BarcelonaLa sanitat valenciana ha retirat una pròtesi a un jove que acabava de ser operat del genoll i que no podia pagar-la. El jove, Adrián García, de 23 anys i de Llíria, va ingressar a l'hospital Arnau de Vilanova de València per ser operat del genoll dret, després d'una caiguda als 14 anys que, amb el pas del temps, havia empitjorat, segons informa el diari 'Levante'.

El dimarts va ser operat amb èxit i, per mantenir la cama recta del tot, li van col·locar una pròtesi externa. Segons la versió que els familiars han explicat al diari valencià, dos dies després, una treballadora de l'empresa ortopèdica va requerir el pagament de 152 euros, dels quals més endavant la conselleria en retornaria 122. La família, que té molts problemes econòmics i viu de l'ajuda dels veïns, va dir que no ho podia pagar i, finalment, després de l'aprovació del metge que l'havia operat, li van treure la pròtesi.

Ara el jove porta la cama enguixada, però afirma que la subjecció no és òptima i que podria tenir problemes per tornar a caminar bé.

La conselleria de Sanitat valenciana assegura que el cas entra dins el protocol oficial, ja que només les pròtesis internes estan incloses a la Seguretat Social. Des del 2010, les pròtesis externes receptades per un metge les han de pagar els pacients, però després poden demanar a Sanitat el retorn dels diners i acaben fent una aportació màxima de 30 euros.

stats