Ensenyament
Societat 26/10/2011

Els sindicats d'ensenyament reactiven la protesta antiretallada

Convoquen una manifestació unitària per demà i anuncien properes mobilitzacions, sense descartar una vaga

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaTots els sindicats de l'ensenyament de Catalunya (USTEC-STS, CCOO, UGT, ASPEPC i CGT) han convocat per demà una manifestació unitària contra les retallades en educació, com a "inici" d'un calendari de mobilitzacions que encara no està definit però en el qual no descarten convocar una vaga "com a últim recurs, si la situació no millora", com va explicar la portaveu del sindicat USTEC-STS, Rosa Cañadell.

A mes i mig de l'inici de curs, els sindicats de mestres i professors reprenen les protestes contra la retallada alertant que "els centres estan patint ja les conseqüències de la retallada, amb una precarització de la feina dels professors i un augment del nombre d'alumnes per aula que dificulta moltíssim l'atenció a la diversitat i el combat contra el fracàs escolar", diu Cañadell.

Els sindicats denuncien també "una retallada de llocs de treball encoberta", assegurant que unes 800 places de jubilació no s'han reposat i que molts dels llocs de treball s'han cobert amb la contractació de professionals per a mitges i terceres jornades, cosa que "precaritza molt" la situació d'aquests mestres i professors, segons el portaveu de l'escola pública de CCOO, Marc Sangüesa.

També el portaveu del sindicat de secundària ASPEPC, Xavier Massó, va denunciar la "preocupant" situació d'alguns centres que han de fer front a les despeses de funcionament amb un pressupost retallat. "Ja veurem què passarà quan arribi el fred, si poden pagar o no calefacció", alertava.

Per tot això, tots els portaveus sindicals van convocar "tota la comunitat educativa i la societat en general" a protestar contra la retallada de fons per a educació amb una manifestació, demà a les 18h, a la plaça Sant Jaume de Barcelona; davant de la seu del Departament d'Ensenyament a Lleida; i davant de la delegació del Govern de la Generalitat a Girona; així com a les 13.30h als serveis territorials d'ensenyament a Tarragona.

stats