Societat 23/05/2013

Un grup de treballadors i estudiants de la UB ocupen el rectorat per evitar retallades de plantilla el curs vinent

La PUDUP reclama ''transparència'' als pressupostos de la UB i exigeix la derogació de la pujada de taxes

Acn
1 min
Ocupació del rectorat de la UB. / ACN

BarcelonaUn grup de treballadors de la Universitat de Barcelona (UB) i estudiants han ocupat el rectorat aquest dijous al matí per mostrar el seu rebuig al que consideren un desmantellament de la universitat pública. Els ocupants demanen a l'equip de Govern encapçalat per Dídac Ramírez i a la secretaria d'Universitats que no es redueixi el personal docent i el PAS de cara al curs vinent, i per això asseguren que no estan disposats a acceptar cap acomiadament ni no-renovacions de contractes. A més, exigeixen la derogació de la pujada de taxes i la reducció d'ajudes econòmiques i reclamen ''transparència'' en els pressupostos de la UB, així com també demanen una comunicació més àgil amb els treballadors.

Els treballadors i estudiants, tal com ha explicat Rut Gozalbo, han planejat fer una estada ''indefinida'' i ''de llarga durada'' i quedar-se a a dormir al rectorat per reclamar que no hi hagi més acomiadaments ''emmascarats'' a través de les no-renovacions de contractes.

També reclamen que es millorin les condicions dels estudiants, es retiri l'augment de taxes i es potenciïn les beques. També exigeixen més ''transparència'' en els pressupostos de la UB i en la reforma de l'estatut de la UB, que està prevista per l'any 2015.

Durant aquest matí, els concentrats han començat a organitzar-se en comissions per poder mantenir la protesta i fer-la ''sostenible'' al llarg dels dies. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) proposa una lluita ''conjunta'' i uns objectius ''col·lectius'', i per això reclama que es reconeguin les assemblees com a espais reals de debat, comunicació i presa de decisions. Per això volen l'alliberament d'hores lectives que facilitin les relacions entre el professorat, l'alumnat i el PAS.

stats