Suplements 17/04/2016

Arriba el primer festival ‘healthy’: Cómo Como Festival

No serà una fira ni un mercat amb ‘food trucks’, el Cómo Como vol recollir les tendències gastronòmiques però alhora aportar informació sobre el concepte d’alimentació saludable

Trinitat Gilbert
3 min
Arriba el primer festival ‘healthy’: Cómo Como Festival No serà una fira ni un mercat amb ‘food trucks’, el Cómo Como vol recollir les tendències gastronòmiques però alhora aportar informació sobre el concepte d’alimentació saludable

La revista digital Etselquemenges organitza -al Tecnocampus de Mataró el 28 i 29 de maig- el primer festival dedicat a l’alimentació saludable i ecològica, anomenat Cómo Como Festival. “L’objectiu és que aprenguem a alimentar-nos saludablement i ho fem gaudint d’un menjar deliciós. Volem obrir els ulls a la gent. Menjar sa no vol dir menjar un aliment insípid”, explica la directora d’ Etselquemenges, la periodista Núria Coll.

Un dels puntals del festival seran les conferències i debats a l’Auditori del Tecnocampus, impartides per un ventall molt ampli de professionals de l’alimentació, i que seran l’única part de pagament del festival. Alguns dels ponents seran la bioquímica Olga Cuevas, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer i una munió de dietistites nutricionistes com Carla Zaplana i Marc Vergés.

A banda, el festival dividirà en deu zones l’espai d’oci: 1) Zona locavore. 2) Zona flexiteriana. 3) Zona crudívora. 4) Zona vegetariana i vegana. 5) Zona pàleo. 6) Zona de sucs verds. 7) Zona de superaliments. 8) Zona nens. 9) Zona esportiva. 10) Zona Veritas. Els deu espais d’oci són una tendència a l’alça dins del món de l’alimentació, d’aquí que el festival pioner hagi volgut incloure-les totes. Com també vol afegir l’alimentació infantil. “A la zona de criatures, de 0 a 3 anys, es faran tallers de cuina”, diu Coll. Altres tallers de nutrició seran per a esportistes i també per a embarassades i per al postpart.

La periodistava madurar la idea del festival healthy l’any passat, arran d’un viatge que va fer a Califòrnia. “Hi vaig veure que s’organitzaven molts festivals de menjar al carrer, que també en tenim a Catalunya, però d’especialitzat com a saludable encara no en teníem cap”, afirma. “Per a mi el terme festival implicava una part de coneixement i una altra de lúdica. Hi havia d’haver menjar però també aprenentatge. Temps enrere havia pensat a fer un congrés, però crec que el festival ho resol tot”, afirma.

Al Cómo Como també hi haurà 20 cuiners cuinant en directe: “Tots 20 són referents del món de l’alimentació saludable”. “Farem un gran xou en 1.800 metres quadrats!”, exclama la periodista.

D’altra banda, la naturòpata i psicòloga Yolanda García, encarregada d’una de les conferències, avança que la seva exposició girarà al voltant de l’alimentació infantil, “sobre com alimentar-los en cada una de les etapes de creixement”, detalla. També parlarà sobre com han de reaccionar els pares quan la canalla està malalta i “com tractar-los des d’una perspectiva holística, que comprèn també la part emocional”.

El dietista nutricionista Marc Vergés revela que vol fer saber “com poder tenir una qualitat de vida més bona aplicant exercici físic regular i una alimentació que en potenciï els beneficis”. “Com podem alimentar-nos per aconseguir els millors resultats en la pràctica esportiva”, especifica.

“L’alimentació plantejada no està ajudant que les persones que fan esport tinguin bones sensacions digestives, i molt menys una composició corporal que reflecteixi l’esforç de fer exercici regularment. Quantes persones no veuen resultats, tot i esforçar-se regularment?”, es pregunta Vergés. D’aquí que el nutricionista hagi preparat una conferència centrada a resoldre aquestes preguntes: què cal menjar abans, durant i després de fer exercici; què cal menjar si ets un corredor, i què cal menjar si fas exercici de força.

Per acabar, la periodista Núria Coll aclareix el motiu pel qual fa el festival en castellà. Per dos motius: “Quan vaig pensar el festival, em vaig adonar que no hi havia res igual a tot Espanya. Tenim pretensions estatals i vindrà gent de tot arreu. I el segon motiu és que tenim un portal homòleg a Etselquemenges que es diu Soycomocomo, i compartim la major part dels continguts”, conclou.

stats