Tecnologia

Una hora de cua per comprar l'iPhone 5 a la botiga Apple de plaça Catalunya

El nou 'smartphone' s'ha posat a la venda a Catalunya aquest divendres, amb preus que oscil·len entre els 669 i els 869 euros

Ara/agències
2 min
Cua a la porta de la botiga Apple de plaça Catalunya

BarcelonaLes cues per aconseguir el nou iPhone 5 aquest divendres, en el seu primer dia a la venda a Catalunya, han estat multitudinàries, i al migdia calia esperar una hora abans de poder accedir a la botiga Apple de la plaça Catalunya de Barcelona, malgrat la pluja que queia sobre la capital catalana. Entre la gent que esperava per comprar el nou telèfon de la companyia de la poma, hi havia alguns turistes que també se'l volien endur cap a casa. L'allau de demandes ha provocat que algun model del dispositiu s'hagi esgotat poques hores després que sortís a la venda.

De fet, les cues ja havien començat durant la matinada, i a primera hora ja hi havia centenars de persones esperant a les portes de les dues botigues que la firma Apple té a Barcelona, a la plaça de Catalunya i al centre comercial La Maquinista. Fonts d'Apple asseguren que a la botiga de la plaça de Catalunya unes 80 persones han passat la nit esperant l'obertura de l'establiment, i que des de primera hora del matí s'hi han concentrat fins a 500 persones per adquirir el nou telèfon intel·ligent de la firma. A La Maquinista, segons l'empresa, s'hi han concentrat 150 persones.

Els nou establiments que té Apple a l'Estat han obert avui les portes a les 8.00 per posar a l'abast dels seus clients el nou dispositiu, amb preus que oscil·len entre els 669 i els 869 euros, segons el model.

L'iPhone 5 té una pantalla retina de quatre polzades –una mica més gran que la de la versió anterior, la 4S, de manera que hi caben cinc files d'icones, en lloc de quatre–, amb una resolució de 1.136×640 píxels. L'últim 'smartphone' d'Apple és un 18% més prim –mesura 7,6 mil·límetres de gruix– i un 20% menys pesat –pesa 112 grams– que el seu predecessor, i el telèfon incorpora un nou xip, l'A6, que en dobla el rendiment i la capacitat gràfica.

Segons Apple, la durada de la bateria també s'ha incrementat, ja que suporta 8 hores de navegació amb 3G, 10 hores amb wifi i aguanta 225 hores en repòs. Una de les grans novetats de l'iPhone 5, la tecnologia de connexió a altes velocitats LTE, no es podrà disfrutar a Espanya perquè encara no hi ha aquestes xarxes ultraràpides.

stats