Meteo 12/07/2018

Arbres caiguts, cotxes arrossegats i aigua brollant per les piques: brutal aiguat a Saragossa

Una forta i breu tempesta va provocar ahir el caos en alguns punts de la capital de l'Aragó

Miquel Bernis
1 min
Cotxe arroseegats per l'aigua ahir a Saragossa / Twitter @EvaMariaPardo

BarcelonaUn impressionant aiguat sobtat va provocar problemes destacables ahir a Saragossa. La pluja va durar menys de mitja hora en la majoria dels casos, però amb aquest curt període de temps n'hi va haver prou per deixar molts cotxes atrapats per l'aigua, i per col·lapsar el clavegueram de la ciutat fins al punt que alguns veïns van veure com els hi brollava aigua de la pica o del lavabo.

L'aiguat va anar acompanyat de fortes ratxes de vent, destaca el cop de vent de 100 km/h que es va registrar al barri de Valdespartera, o el de 97 km/h que es va produir a la zona de Santa Isabel, a l'altra punta de la ciutat. La gran quantitat d'arbres caiguts fa pensar als experts de l'AEMET que hi va haver ratxes encara més fortes.

Tot i l'espectacular rebombori les quantitats de pluja acumulades no van ser excepcionals, destaquen els 29 l/m2 caiguts a Santa Isabel, o els 20 de la zona de Valdespartera. Probablement la tempesta va anar acompanyada d'un esclafit, fet que explicaria els més de 50 arbres que van caure a la ciutat segons la Televisió d'Aragó.

stats