Meteo 15/03/2014

Un bòlid es deixa veure al cel de Catalunya

Va ser visible a quarts de vuit del vespre i van ser moltes les persones que van observar-lo des d'arreu del territori

Manel Cascante
1 min

BarcelonaEl twitter de l' @ARAmeteo n'anava ple ahir a darrera hora. Un bòlid va ser vist des de casa nostra quan passaven dos minuts de dos quarts de vuit del vespre, i van ser molts qui van tenir el privilegi de veure'l creuar el cel, mentre es dirigia cap al sud-est.

El descrivien com un objecte lluminós de color més aviat verdós. En @toniamich, per exemple, des d'Olesa de Montserrrat, el descrivia com un objecte "verd i amb la cua blava". El fenomen va ser observat des de molts indrets gràcies al cel clar d'aquella hora, i al fet que ja s'anava fent de nit. Tenim constància d'avistaments des de Lleida, Amposta, Mata, Montornès del Vallès, o Barcelona, entre d'altres. A banda, en @Xavig74 ens feia saber també que dijous al migdia, des de Juneda (les Garrigues), s'havia observat quelcom que podia fer pensar en aquest mateix tipus de fenomen.

Un bòlid és un meteor molt brillant, amb un aspecte semblant a una esfera de foc, que penetra a l'atmosfera procedent de l'espai. Es tracta de petits fragments d'asteroides o cometes. La llum que deixa al seu pas pot persistir algunes desenes de segons, i pot anar acompanyat de fenòmens acústics. A diferència dels meteorits, els bòlids pràcticament no arriben a la superfície ja que es desintegren abans d'impactar-hi.

stats