Meteo 01/08/2020

L'huracà 'Isaias' manté en alerta Florida

S'espera un augment del nivell del mar de fins a 1 metre

Oriol Rodríguez
2 min
Evolució prevista de l'huracà 'Isaías' durant els propers dies

BarcelonaAl llarg de la jornada d'ahir la depressió tropical 'Isaias' es va intensificar fins a convertir-se en un huracà de categoria 1 segons l'escala de Saffir-Simpson. Els models meteorològics indiquen que l'ull de l'huracà passarà just per davant de la costa est de Florida, si bé uns dies enrere semblava que el cicló tropical acabaria afectant el sud-est dels EUA més directament.

Puerto Rico, la República Dominicana i les Bahames ja han rebut l'embat d'aquest cicló tropical. Diverses estacions meteorològiques repartides per les illes han registrat ratxes de vent àmpliament per sobre dels 120 km/h i precipitacions de més de 100 l/m².

Avui a primera hora de la tarda el centre de l'huracà se situava sobre el mar, molt a prop de les Bahames. S'està desplaçant a 19 km/h en direcció nord-oest, i s'espera que al vespre ja afecti l'estat de Florida. De moment, el vent sostingut ja ha arribat als 140 km/h, i la pressió atmosfèrica al seu centre se situa al volant dels 987 hPa.

Les prediccions indiquen que les precipitacions més abundants haurien de caure sobre el mar, just davant de Florida. Tot i això, un cop hagi creuat les Bahames s'espera que s'hagin arribat a acumular entre 150 i 250 l/m² en aquesta zona.

Predicció de la precipitació acumulada pels propers cinc dies

Un dels fenòmens que més preocupa les autoritats americanes és l'augment del nivell del mar a causa de la baixa pressió del centre de l'huracà. El servei meteorològic dels EUA ha advertit que hi podria haver un augment d'entre mig metre i un metre. Això pot provocar inundacions a les zones planes més properes a la costa.

Amb el pas de les hores, l''Isaias' anirà resseguint la costa est dels EUA, tot i que anirà perdent força. De fet, es preveu que dilluns al migdia perdi la condició d'huracà i es converteixi en depressió tropical.

stats