Meteo 11/10/2016

La mare de tots els 'time lapse' meteorològics

El fotògraf Mike Olbinski ha condensat 36 dies de tempestes de sorra, llamps i cels increïbles en 7 minuts

Miquel Bernis
1 min
Una captura dels set minuts de l'impressionant vídeo de Mike Olbinski

BarcelonaEl 'time lapse' relacionat amb el temps és un gènere que està donant molt de sí en els últims anys; la suma de natura, passió pels fenòmens i tecnologia genera clips meravellosos aquí i arreu, però pocs se'n veuen de tan espectaculars com els que produeix el fotògraf nord-americà Mike Olbinski.

Aquest caçador de paisatges i tempestes ha publicat els últims dies una nova obra titulada 'Monsoon III', un recorregut de 36 dies per Arizona en els quals va fer més de 85.000 fotografies i va recórrer més de 20.000 km. Llamps, nuvolades, cortines de pluja, cels preciosos i tempestes de sorra que fan posar els pèls de punta configuren aquest 'time lapse' de 7 minuts que ja han vist més de 150.000 persones a la plataforma Vimeo.

En una entrevista a través de l'emissora local de Phoenix de la cadena Fox, Olbinski ha explicat que aquest estiu no ha estat potser tan actiu meteorològicament com els anteriors en què havia sortit a caçar imatges, però, en canvi, confessava haver pogut aconseguir les seves millors captures de tempestes de sorra. Olbinski no només grava a Arizona, sinó que a la primavera acostuma a desplaçar-se cap a les Grans Planes, on hi són més habituals els tornados. La resta de l'any per a ell és temporada de casaments.

Monsoon III (4K) from Mike Olbinski on Vimeo.

stats