Publicitat
Publicitat

Comença la remodelació de la plaça del Centre

El projecte servirà per millorar la connexió entre les Corts i Sants-Montjuïc

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres per reurbanitzar la plaça del Centre, compartida pels districtes de les Corts i Sants-Montjuïc. El projecte té en compte les aportacions veïnals i servirà per ampliar l’espai i millorar la connexió entre els dos districtes. Les obres duraran 6 mesos i costaran aproximadament 1,9 milions d’euros.

Les feines d’ampliació de la plaça del Centre afectaran tant la zona de  les Corts com la de Sants-Montjuïc. L’objectiu del projecte és connectar els dos barris d’una manera més fluida, per potenciar, entre altres coses, la vida ciutadana i comercial.

Les obres serviran per ampliar el parc infantil, que tindrà una superfície més gran i més jocs diferenciats segons les edats. Pel que fa a la vegetació, d’acord amb les peticions veïnals, s’hi instal·laran quatre parterres més grans. Els guals de la plaça s’ampliaran 1,20 metres i s’afegirà una altra font a la zona. Els passos de vianants existents s’ampliaran fins als 7 metres d’ample i s’ordenaran els elements de mobiliari urbà existents; a més, es canviaran les sortides d’aire del metro i es col·locaran baranes de vidre a l’accés d’aquest transport públic.

Una plaça intel·ligent

El projecte també preveu instal·lar a la plaça elements intel·ligents i renovar tot l’enllumenat. Els nous fanals segueixen els criteris del Pla director d’il·luminació, amb leds de llum blanca, que fan més visibles els espais destinats als vianants. Cal dir que es manté l’accés als pàrquings particulars, però afegint-hi un espai de pas a velocitat reduïda. Així mateix, s’ha plantejat la possibilitat de convocar un concurs per crear una escultura que doni personalitat a la plaça del Centre renovada.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de