Blog | Arrugues
05/03/2021

Els cabells blancs

Un conte sobre l'envelliment

Quan la Mar ha vist la seva imatge al mirall, de bon matí, s’ha emportat un bon ensurt! Com pot ser que tingui els cabells blancs? I aquestes arrugues? D’on han sortit? Però si ahir a la nit no les tenia! Què m’ha passat? A més a més, li fa mal l’esquena, quan intenta fer una tombarella sobre del llit.

Pensativa, es vesteix i es dirigeix a la cuina. Sorpresa, comprova que es pot preparar un bon cafè, i que tant l’olor com el gust li encanten. Després d’endreçar la seva habitació sense que ningú li hagi de dir, se n’adona que no ha deixat cap mitjó al terra, i que ha recollit la tovallola amb què s’ha eixugat després de la dutxa.

Cargando
No hay anuncios

Un cop vestida, es dirigeix cap al garatge, troba les claus del cotxe, i l’engega. Però si el sé conduïr! Es diu, contenta i satisfeta, mentre segueix fil per randa tots els senyals de trànsit. Aparca a la vora d’un prat, i agafa un llibre que hi havia al seient del cotxe. S’asseu en un banc i es posa a llegir una bona estona. I això que el llibre és ben gruixut i no parla d’aventures fantàstiques, ni de mags!

Contenta, deixa passar el temps llegint, i també observant de tant en tant com allà a la vora hi ha nens que fan volar un estel, d’altres que juguen amb una pilota, i d’altres que corren i salten amb els seus gossos.Però la Mar no vol fer volar un estel, ni jugar a pilota, ni córrer amb un gos. Ella ja està feliç asseguda al banc de fusta, llegint el llibre, i contemplant el seu entorn.

Cargando
No hay anuncios

Al cap d’una bona estona, la Mar torna a casa seva. Es prepara un sopar boníssim, que fa una olor sensacional! Mmmmm! Deliciós! Se’l menja a poc a poc, assaborint cada mossegada.

Cansada, després d’un dia descobrint tot de coses que no sabia que podia fer, la Mar es fica a dins del llit. Fet i fet, potser no està tan malament tenir uns quants cabells blancs!