CULTURA

La Fira d’Indians de la Torre recordarà Ramon Casas

Torredembarra tornarà a reviure el seu passat indià el 17 i el 18 de setembre amb la Fira d’Indians, i ho farà recordant la figura del pintor Ramon Casas, descendent d’indians del municipi, i aprofitant la celebració dels 150 anys del seu naixement. Es farà amb la conferència Ramon Casas i el món indià, a càrrec de Josep Bargalló, coordinador de l’ICE-URV, el diumenge dia 18 a les 11.30h a la sala de plens de l’Ajuntament, seguida d’una visita guiada, a les 12.30 h, per la Ruta Ramon Casas.

Exposició al pati del castell

Torredembarra en l’època dels indians és el títol de l’exposició que enguany es pot visitar des del 7 de setembre al pati del castell de Torredembarra com a preludi de la setena edició de la fira. El material per a l’exposició procedeix de Cal Panxo i ha sigut cedit per Albert Vilaseca Canals.

A la Fira hi haurà una seixantena de parades al nucli antic, complementades amb una exposició de productes d’ultramar (cafè, patata, cacau...). També hi haurà demostracions d’elaboració de puros de xocolata a càrrec de la pastisseria Cal Jan, un espai d’experimentació i joc lliure al carrer Ample, activitats musicals i populars com la cantada d’havaneres amb el grup Cavall Bernat i el rom cremat de dissabte al vespre, i el ball de salsa participatiu i mojitos durant tot el cap de setmana a la plaça de la Vila. Les visites guiades gratuïtes pel patrimoni indià torrenc també s’han previst tant dissabte com diumenge.

La inauguració de la fira tindrà lloc aquest dissabte, dia 17, a les 12.30 h al pati del castell, i a continuació es farà una degustació de cafè cubà (fins que se n’exhaureixin les existències). Diumenge, a les 12.30h, hi haurà una nova degustació de cafè cubà. Com en altres edicions, les persones que assisteixin a la fira vestides de blanc seran obsequiades amb un barret indià.

Més continguts de