FESTES
Camp de Tarragona 27/02/2019

El Gran Carnaval del Penedès Marítim omple Cunit de gresca

Ara
2 min
Una cinquantena de carrosses i comparses participaran a la gran rua de dissabte. / AJ. CUNIT

Cunit es prepara per a la rua que se celebrarà aquest dissabte, que comptarà amb la participació d’una cinquantena de carrosses i comparses. És l’acte principal del Carnaval de Cunit, que enguany arriba a la 31a edició i és un dels més emblemàtics del Penedès Marítim i de la Costa Daurada. Aquesta edició del Carnaval cunitenc va arrencar dissabte passat, 23 de febrer, amb la presentació del Rei i la Reina del Carnaval de Cunit i l’anunci de l’autor o autora del cartell del Carnaval. Els actes s’allargaran fins Dimecres de Cendra, el pròxim 6 de març, amb la Rua del Dol.

Enguany s’ha intentat coordinar les rues de Carnaval dels municipis de Cunit, Calafell, Cubelles i el Vendrell amb la voluntat de facilitar la participació i assistència en els diferents actes. Les àrees de Turisme d’aquestes poblacions també han creat un pack turístic per atreure visitants que gaudeixin dels diferents Carnavals de dia i de nit.

Els actes previstos

Demà, que és Dijous Gras, i divendres al matí les escoles viuran la festa, ja que els Reis del Carnaval visitaran els centres educatius de Cunit. Aquest mateix dijous els bars de Cunit oferiran la Tapa Carnavalesca amb la coordinació de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cunit. A les sis de la tarda, a la plaça del Casal, hi haurà la Cercavila dels Reis del Carnaval acompanyats de xaranga. Finalitzarà a la plaça de la Vila amb el Discurs Poca-solta.

Divendres els actes no s’aturen i a les 17.30 hores, al pavelló municipal, es farà la festa infantil amb animació. A les 22 hores, també al pavelló municipal, està previst el Ball de Carnaval, i a les 23.30 hores, també al pavelló municipal, el Concurs de Coreografies. A continuació, ball de disfresses amb DJ.

Dissabte és el gran dia de Carnaval a Cunit. Ja al matí es podrà veure l’exposició de carrosses pels carrers i places del nucli antic. A les 18.30 hores començarà a l’estació de Renfe la Rua de Carnaval de Cunit 2019, amb la participació de cinquanta carrosses i comparses del municipi i poblacions veïnes. A les 22.30 hores s’obriran les portes del pavelló municipal per al Gran Ball amb el grup de versions Julay’s. Durant el ball s’anunciaran els guanyador de la rua. Mitja hora després de la mitjanit continuarà la música amb sessió de DJ.

Diumenge els actes continuen a partir de les 20.30 hores al pavelló municipal, amb el sopar de germanor, l’actuació de chirigotas i ball final amb DJ. L’endemà, el dilluns 4 de març, a les 17.00 hores, al pavelló municipal, està previst fer-hi la festa infantil amb batalla de confeti, berenar i animació. El Carnaval de Cunit 2019 acabarà el dimecres 6 de març amb la Rua del Dol, que es posarà en marxa a les 17.00 hores a la plaça del Casal i recorrerà els carrers del nucli antic de la població amb xaranga i lectura del testament del Carnestoltes. En acabar la Rua, sardinada popular a la plaça de la Vila.

stats