GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 07/08/2019

Una Mostra de Cervesa Artesana per refrescar l’estiu montblanquí

La nova proposta s’estrena el cap de setmana del 9 i 10 d’agost en el marc de #Safrània365

Ara
3 min
Una imatge de la presentació de la Mostra de Cervesa Artesana que es farà per primer cop a Montblanc. / TURISME MONTBLANC

MontblancLa segona setmana d’agost torna #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l’Ajuntament de Montblanc. Els vespres del divendres 9 i el dissabte 10 d’agost tindrà lloc la primera edició de la Mostra de Cervesa Artesana.

#Safrània365 va començar el dilluns 1 d’abril amb una jornada del III Congrés Català de la Cuina durant la qual es va presentar la programació anual en format de punt de llibre. S’hi recullen les deu propostes que s’han programat des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc.

La Vermutada Popular i Musical per Setmana Santa, la jornada Enoturismes al juny i l’activitat familiar 'A la vinya', al celler Mas Foraster, són les propostes que s’han fet fins ara i que continuaran fins a finals d’any. Totes tenen l’objectiu de posar en valor els productes de proximitat lligats al territori.

La cinquena activitat de #Safrània365 és novetat, i, com la Vermutada Popular i Musical, el lloc on se celebrarà és la plaça del celler modernista, un espai ampli davant la Catedral del Vi de Montblanc on s’ubicaran un escenari, diversos estands i botes on poder fer les degustacions.

Cervesa del territori

Hi participaran cinc productors de cervesa artesana: Boixets, de Vimbodí i Poblet; La Montblanquina, de Montblanc; Segarreta, de Santa Coloma de Queralt; Les Clandestines, de Montferri, i Matoll, de Belianes. També hi haurà els productes de proximitat de la cooperativa Fet a la Conca. Totes les degustacions tindran un preu de 2 euros i es liquidaran directament al productor.

L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana anirà acompanyada de la presentació de la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada amb aigua de les muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà. Els tastos es realitzaran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2 euros. Amb cada got s’obsequiarà els visitants amb una bossa de patates personalitzada. L’activitat es desenvoluparà els dos dies entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit, i anirà acompanya de la música del DJ Energy For You.

Per a tots els públics

La Mostra s’ha pensat per a tots els públics. Per als més petits hi haurà dos tallers gratuïts: 'Com i amb què s’elabora la cervesa?', amb la Segarreta, que permetrà que puguin conèixer els cereals o tastar el most, i 'Art en vidre', on els més petits podran posar en pràctica la seva part més creativa pintant sobre ampolles de cervesa.

Els dos tallers van adreçats al públic familiar i s’inclouen dins el PECT TurisTIC en Família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres e l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial, i en el cas del TurisTIC en Família els socis beneficiaris són set: la Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), la Universitat Rovira i Virgili (Grup de Recerca en Nutrició Funcional, Oxidació i Malaltia Cardiovascular –NFOC Salut–), el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCiTTO), l’Ajuntament de Montblanc, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el clúster de l’equipament de la llar i el contract Cenfim.

stats