ARQUEOLOGIA
Camp de tarragona 23/01/2019

Nova campanya d’excavació al jaciment del Cavet

Ara
1 min
La nova campanya d’excavació al jaciment del Cavet s’allargarà fins al 28 de gener.

CambrilsUn equip codirigit per Josep Maria Vergès i Marta Fontanals, arqueòlegs i membres de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) du a terme una nova campanya d’excavació al jaciment neolític del Cavet de Cambrils, des del 8 fins al 28 de gener.

L’objectiu principal d’enguany és continuar i ampliar la superfície del sondeig iniciat en campanyes anteriors en una zona molt interessant del jaciment on es documenta una seqüència de, fins ara, 13 nivells que ha proporcionat molt material arqueològic, principalment ceràmiques i indústria lítica, i, en menys quantitat, restes de malacofauna marina i carbons pertanyents sobretot al període neolític. També s’hi ha identificat un possible fossat defensiu construït durant la primera fase de l’assentament que les datacions realitzades situarien fa uns 6.800 anys, en el neolític antic, de manera que es tractaria de les estructures d’aquestes característiques més antigues documentades a les comarques meridionals de Catalunya.

Excavacions des del 2005

La intervenció arqueològica compta amb el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament de Cambrils, que aporta 7.000 euros a través del Museu d’Història de Cambrils. Aquesta contribució, i les realitzades en anys anteriors, es formalitzen mitjançant convenis específics en el context del conveni marc de col·laboració establert entre el consistori municipal de Cambrils i l’IPHES, signat l’any 2005.

A més, el treball de camp i la recerca al jaciment del Cavet formen part del projecte quadriennal de recerca Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp Tarragona, que està finançat per la Generalitat de Catalunya.

stats