HOSPITALET DE L'INFANT I LA VALL DE LLORS
Camp de Tarragona 29/06/2016

El torn, una platja de renom internacional

És una destinació naturista de referència tant d’àmbit català com europeu

Josep Escaño Bové
2 min
El torn, una platja de renom internacional

HOSPITALET DE L'INFANTLa del Torn és una de les platges naturistes més apreciades arreu d’Europa. A més, la presència pròxima del càmping naturista Torre del Sol fa que aquest punt del municipi sigui un enclavament naturista estratègic. Curiosament, a tot Catalunya només hi ha una altra combinació de platja i càmping naturista en el mateix punt, a les comarques gironines.

Aquestes dues realitats unides i el creixent interès del mercat per les destinacions naturistes fan que Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sigui una de les destinacions naturistes més importants, com a mínim, de tot Catalunya.

Entorn protegit

El Torn és una d’aquelles platges privilegiades pel seu excel·lent grau de conservació natural. Ha contribuït a aquest fet que estigui ubicada en un espai natural protegit conegut com la Rojala. En aquest entorn es pot trobar una bona mostra de la típica pineda mediterrània. A més, hi ha una ruta senderista que ens trasllada fins al mirador del Torn, on es pot gaudir d’unes vistes fantàstiques de la platja i també de la franja litoral de l’Hospitalet de l’Infant.

La Rojala-platja del Torn és l’únic espai protegit al litoral que va de Tarragona al delta de l’Ebre. La singularitat de l’espai és pel fet que és un dels escassos trams de costa des de Tarragona al delta no afectat pel procés urbanitzador. És també un espai litoral de transició entre el paisatge mediterrani amb trets de característiques septentrionals amb notables valors paisatgístics i de vegetació litoral.

La cova del Llop Marí

A prop de la platja del Torn hi ha la cova del Llop Marí. És especialment recomanable fer una excursió amb caiac o surf de rem fins a aquest espai. Es tracta d’una cavitat excavada pel mar a les entranyes de la muntanya on podem descobrir la llegenda del Llop Marí, un animal fantàstic que atacava els pescadors i pirates que s’hi acostaven i que, segons expliquen, va ser creat per Neptú.

Un cop a la cova es pot gaudir d’un espai que té uns 17x24 metres de diàmetre i 8,60 metres màxims d’alçada. Al fons d’aquesta sala hi ha una petita platja que varia les dimensions en funció de l’estat del mar.

En aquest entorn més que paradisíac hi ha una galeria lateral en ziga-zaga d’aproximadament 18 metres de longitud, amb una amplitud de quatre metres i una altitud de gairebé dos metres que va disminuint a mesura que s’avança. Una xemeneia dóna inici a la galeria i una espectacular columna la divideix en un punt situat enmig.

En aquest meravellós entorn tots els curiosos poden observar uns interessants processos de litogènesi en el que és un espai natural únic.

stats