CULTURA
Camp de Tarragona 09/05/2018

Torredembarra 1713

La Festa de la Batalla evoluciona en l’11a edició

Ara
2 min
Els miquelets tornaran a desfilar per Torredembarra. ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

TorredembarraDesprés de deu edicions de la Festa de la Batalla, la regidoria de Turisme de Torredembarra ha decidit iniciar una nova etapa més centrada en la història, la commemoració i la divulgació, sense fira de parades comercials. La celebració passa a anomenar-se Torredembarra 1713. Jornades històriques, commemoratives i lúdiques vinculades a la batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713.

Aquest nou format s’estrenarà el dissabte 19 i el diumenge 20 de maig. Aquest últim dia es mantindrà una de les activitats més populars d’aquests anys, la recreació de la Batalla de Torredembarra. Les diferents activitats programades també tindran com a protagonistes les músiques i danses de l’època.

Les activitats començaran el dissabte 19 a les 11 hores amb l’espectacle d’animació i teatre La crida dels jocs, a càrrec de Xarop de Canya. A les 18 h es podrà tornar a veure la cercavila històrica, musical i festiva per l’eix comercial. A les 12 h, al pati del Castell, s’inaugurarà l’exposició temàtica del Memorial 1714, amb el títol de Defensors de les llibertats de Catalunya, que es podrà veure des del dilluns 14 de maig. A continuació, concert amb el grup Tree Ravens, 'Nostàlgia poètica' (músiques dels segles XVII i XVIII), i, quan s’acabi, es podrà fer un tast de xocolata fins a exhaurir les existències.

A les 13.15 h i a les 17 h estan previstes visites guiades al castell. A les 19 h, a la plaça de la Vila, espectacle amb música i contes, 'Romanços de guerra', a càrrec de Fil i Canya. A les 19.30 h, a la plaça del Castell, espectacle de danses dels segles XVIII i XIX a càrrec de l’Esbart Dansaire de Rubí.

Durant tot el matí de diumenge, a la plaça del Castell, recreació històrica de la Guerra de Successió, amb la participació dels grups següents: Miquelets de Catalunya, Regiment d’Hússars Hongaresos de Moià i Sanguen Honoris. A les 12 h, a la Torre de la Vila, desfilada de tropes, ofrena floral i salves d’honor.

A les 13 h arriba un dels moments més esperats: la recreació de la Batalla de Torredembarra, amb la participació dels diferents grups de recreació històrica. A les 17 h es podrà fer fer l’última visita guiada al castell.

stats