Els Castellers de Barcelona preparen un aniversari de gran volada

La formació de la camisa vermella vol apuntar-se la primera tripleta màgica de l'any el dia que celebra que fa 46 anys de la seva fundació

La diada del 46è aniversari dels Castellers de Barcelona podria veure diumenge fins a quatre castells de nou pisos i esdevenir una de les primeres grans jornades de l'any. La plaça de Sant Jaume de Barcelona acollirà la formació degana de la ciutat, els Castellers de Barcelona, i les colles convidades dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell.

Aquesta temporada, comptar amb la presència dels Minyons de Terrassa en una plaça castellera assegura el nivell de nou i ho fa gairebé per partida doble. Però els Castellers de Barcelona no volen ser menys el dia del seu aniversari, i diumenge volen fer un nou pas endavant, atacar el quatre de nou folrat i apuntar-se la primera tripleta màgica de l'any. Si bé arriben més justos de rodatge, els Castellers de Sabadell podrien fer també un pas endavant. Amb el tres de nou amb folre lluny encara, l'estrena d'una estructura de la gamma alta de vuit com el cinc seria un bon premi per als dels de la camisa verda, que no s'obsessionen amb l'assalt a la gamma de nou.

Els Minyons de Terrassa sumen ja set castells de nou pisos més l'estructura frontissa del nou de vuit. Amb la seva festa major d'aquí a menys d'un mes, centren tots els esforços a arribar a la gran cita amb les màximes garanties. Diumenge basaran la seva actuació en la preparació dels castells de gamma extra, si bé l'assaig de divendres els podria animar a demostrar el seu potencial a la plaça de Sant Jaume.

Amb el tres de nou amb folre al sarró, el quatre de vuit amb agulla coronat i dominant estructures com la del cinc de vuit, els Castellers de Barcelona creuen que ha arribat el moment de tornar a forçar la màquina. Aquesta setmana han centrar els seus esforços a col·locar sisens a l'estructura del quatre de nou amb folre i diumenge es plantaran a plaça amb ganes d'apuntar-se la primera tripleta màgica.

Si bé és cert que sobre el paper aquesta cita seria una bona oportunitat perquè els Castellers de Sabadell provessin el tres de nou amb folre més matiner, la veritat és que els agafa en un mal moment. L'accident del dos de set a Montcada i Reixac ara fa quinze dies ha alentit la seva progressió i els podria obligar a entrar a la gamma alta de vuit amb el cinc mentre recuperen la confiança en la torre.