Castells
Ara Castells 17/07/2022

Cara i creu de castells de nou

Els verds completen el 3d9f, mentre que els vallencs el deixen en desmuntat

3 min
Intenr desmuntat de 3d9f de la Joves de Valls

TorredembarraA l’espera de la intensitat del mes d’agost, l’activitat castellera ha viscut aquest cap de setmana un petit impàs entre les principals colles del país, amb el 3 de 9 amb folre dels Castellers de Vilafranca com a únic castell de nou. No obstant, ha tingut unes molt bones actuacions de colles de set, que han estrenat construccions.

Els Castellers de Vilafranca continuen demostrant setmana rere setmana que són la colla més en forma actualment. Aquest dissabte, en l’actuació de la festa major de Lloret de Mar, van descarregar el 3 de 9 amb folre –després d’un intent desmuntat– a més d’acompanyar-lo del 5 de 8, el primer 7 de 8 de la temporada i el pilar de 6. A més, els verds també mostren el seu potencial en els assajos. Aquest divendres van col·locar els dosos en el 2 de 9 amb folre i manilles, castell que tot apunta que poden portar diumenge vinent a l’actuació de les Santes de Mataró.

La colla Joves de Valls, en canvi, va viure una actuació agredolça a Torredembarra. D'una banda, van acabar aparcant el 3 de 9 amb folre després d'un intent desmuntat, que presentava alguns canvis forçats i no va acabar d'oferir les millors prestacions. A continuació també van desmuntar el 2 de 8 amb folre un cop es col·locaven dosos. D’aquesta manera se’ls va torçar una actuació que havien començat amb un 5 de 8 bastant nerviós. Els vermells van redreçar la situació completant amb seguretat el 3 i el 4 de 8 i reservant les forces per a la ronda de pilars, on van descarregar el primer espadat de 6 de l’any, en el que era una de les construccions insígnia dels del carrer d’en Gassó abans de la pandèmia.

D'altra banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa –dues colles que aquest any també s’han anotat el castell de nou– han tingut un cap de setmana més tranquil i s’han apuntat el 3 i el 4 de 8 com a millors castells. Els malves van compartir plaça amb els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sabadell, que també van anotar-se el carro gros.

L’altra colla que ha fet castells de vuit han sigut els Moixiganguers d’Igualada, amb els dos bàsics de vuit, a més de carregar el pilar de sis. És el tercer cop enguany que els de l’Anoia coronen l’espadat, però continuen sense tenir-lo descarregat en el seu historial. Juntament amb els igualadins van actuar els Castellers de Barcelona, que van tenir el 2 de 7 com a millor castell.

Rodatge de la Jove i glòria dels Nois

La Jove de Tarragona continua fent petits passos endavant en una temporada en què clarament està uns nivells per sota de les principals colles del país. A Torredembarra hi van fer la primera clàssica de vuit de l'any: 3 de 8, 4 de 8 i 2 de 7. El quatre i el dos van oferir millors sensacions que els anteriors descarregats, mentre que el tres va haver de ser treballat.

La diada del Quadre de Santa Rosalia va brindar als Nois de la Torre la seva millor actuació de l'any. Tot i començar amb un intent desmuntat de 4 de 7, els blau cel van poder encadenar tres castells de set. D'aquesta manera van poder encadenar el 3 de 7, el 4 de 7 i el primer 3 de 7 amb agulla de la temporada.

Estrenes de set pisos

El cap de setmana deixa grans registres entre les colles de set. Els Castellers de l’Alt Maresme i els Castellers de Castelldefels han descarregat els seus primers 4 de 7 i pilar de 5 de la represa, a més del 5 de 6 en el cas dels del Baix Llobregat. Els Castellers de la Bisbal del Penedès van tenir una triple estrena: 3 de 7, 5 de 6 i pilar de 5. 

stats