Ara Castells 29/04/2016

El fet casteller es reuneix per actualitzar la Viquipèdia

Una acció organitzada per l'ARA reunirà castellers i viquipedistes per ampliar la informació castellera existent a l'enciclopèdia virtual més coneguda d'internet

Ara
2 min
La plaça de Sant Jaume s'omple per a la primera gran diada castellera de l'any a Barcelona / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'ARA, amb la complicitat d'Estrella Damm, de les colles castelleres de Catalunya i de l'organització de voluntaris en pro de la llengua i la cultura catalanes Amical Wikimedia, impulsa el proper dilluns 2 de maig una acció destinada a actualitzar i ampliar la Viquipèdia catalana en el seu àmbit casteller.

La secció d'informació castellera Ara Castells celebra l'inici de la seva segona temporada envoltada de castellers. L'acte, que tindrà lloc dilluns a les 19.30 h a l'antiga fàbrica Damm, busca posar en contacte els principals viquipedistes de Catalunya amb els representants de les colles castelleres per tal d'afavorir l'actualització de les nombroses entrades existents referents a aquesta activitat a l'enciclopèdia lliure més famosa d'internet.

L'ara impulsa un acte per l'actualització de la viquipèdia en l'àmbit casteller

“El món casteller és molt actiu, i això fa que la seva informació necessiti ser renovada de manera constant. Conscients de la dificultat que implica el seguiment de més de 100 colles castelleres, hem volgut començar aquesta segona temporada de l'Ara Castells connectant dos col·lectius molt propers pel que fa al seu esperit. Tant els castellers com els viquipedistes realitzen la seva tasca de manera voluntària, i tant uns com els altres necessiten la col·laboració col·lectiva per poder obtenir resultats i superar-se cada any”, afirma Efren Garcia, responsable de la informació castellera del diari. “A l'ARA ens sentim ja un actor més d'aquest món casteller, i per això hem decidit impulsar aquesta acció que esperem que ens pugui beneficiar a tots”.

El treball no només se centrarà en l'actualització de continguts, sinó que es volen generar noves entrades referents a les formacions més novelles o a contingut específic. L'acte és obert a tots aquells castellers i viquipedistes que hi vulguin col·laborar, si bé es demana inscripció prèvia per motius logístics.

stats