Microsites 12/07/2015

Els Castellers de Barcelona recuperen el ritme

Han descarregat tant el quatre de vuit amb agulla com el tres de nou amb folre a la diada castellera de la festa major de Vic

Efren Garcia
2 min
Els barcelonins completen el segon tres de nou amb folre de la temporada. CASTELLERS DE BARCELONA

BarcelonaLa plaça Major de Vic ha gaudit amb una diada de nivell protagonitzada pels Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa a parts iguals. La formació local, els Sagals d'Osona, no ha tingut el seu millor dia, ja que ha hagut de desmuntar el quatre de vuit i només ha pogut coronar el tres.

Després d'una setmana d'inactivitat i amb la caiguda del tres de nou amb folre del seu aniversari encara fresca a la memòria, els Castellers de Barcelona han protagonitzat una diada balsàmica a Vic. Han iniciat l'actuació plantejant ja d'entrada un repte important, el quatre de vuit amb agulla. Els barcelonins van estrenar aquesta estructura a Berga fa un mes i mig però el pilar va cedir després de quedar alliberat i no l'havien repetit des de llavors. Avui l'han completat amb èxit i això els ha donat forces per afrontar el castell de nou pisos. Va passar una cosa similar amb el tres de nou amb folre, que van estrenar a mitjans de maig i no el van repetir fins un mes més tard a la diada del seu aniversari. Avui han redreçat la situació en descarregar-lo per segon cop. Han acabat l'actuació amb un quatre de vuit i el tercer pilar de sis de l'any.

Els Minyons de Terrassa han mantingut el nivell de nou pisos a Vic després d'haver completat una diada d'excepció durant la seva festa major, la setmana passada. Han segellat el novè tres de nou amb folre de l'any, juntament amb les dues estructures de la gamma alta de vuit quan fa tot just una setmana veien els nou pisos en forma de gamma extra, el cinc i el dos folrat.

No han pogut completar la festa els Sagals d'Osona, que han ensopegat en dues ocasions amb el quatre de vuit i han fet llenya amb el tres. Els viguetans han iniciat l'actuació provant l'única estructura de vuit que han descarregat aquest any, el quatre, però l'han hagut de desmuntar dos cops. Perduda la primera ronda, han apostat pel tres de vuit, que només havien pogut coronar a finals de març i que van haver de desmuntar fa dues setmanes a Taradell. Avui el castell ha tornat a cedir després de l'aleta, cosa que ha frustrat l'actuació dels de la camisa carabassa. Han acabat la diada descarregant el cinc de set.

Castellers de Barcelona: P4cam, 4d8a, 3d9f, 4d8, P6, 4 P4

Minyons de Terrassa: P4cam, 3d9f, 5d8, 2d8f, P4, P5, P4

Sagals d'Osona: P4cam, id 4d8, id 4d8, 3d8 c, 5d7, P5

stats