Ara Castells 26/05/2015

Els Castellers de Cornellà es llencen al vuit amb la banda Muyayo Rif

El lema de la campanya de la formació del Baix Llobregat ha inspirat un tema i un videoclip gràcies a la col·laboració amb l'emblemàtica banda de la ciutat

Efren Garcia
2 min

Cornellà de LlobregatL'any passat els Castellers de Cornellà convidaven els veïns de la ciutat a participar a les activitats de la colla amb el lema “Posa't lila”, enguany ho tenen clar i criden als quatre vents el nou eslògan “Llença't al 8”.

Evidentment, l'objectiu dels de Cornellà de Llobregat és recuperar el nivell de colla de vuit que van assolir entre els anys 1995 i 1997 i que van reviure l'any 2002. Des d'aleshores, la colla s'ha mantingut sempre en la gamma alta dels castells de set però la manca d'efectius els ha fet complicat tornar a somniar amb el carro gros, el quatre de vuit. Valle Álvarez, presidenta de la formació explica que “si arribem al castell de vuit o no, això anirà precedit de l'entrada de gent nova, que és ara mateix el que ens motiva”.

Fent un cafè amb Àlex Medina (Patxi), vocalista de la banda Muyayo Rif, propera sempre als moviments socials de la ciutat, va néixer la idea de fer del seu lema una cançó. “Els vam plantejar aquesta locura i van acceptar a la primera, sense pensar res”. La lletra va ser creada des de la colla castellera i en molt poc temps, la banda hi va posar la música. El tema ha anat madurant en el procés creatiu i després de passar per Wasabi Estudis ja està preparat per veure la llum en una gran festa organitzada pels Castellers de Cornellà el proper divendres 29 de maig al viaducte de la Renfe. Els castellers presentaran el videoclip durant el concert que durà terme la mateixa banda Muyayo Rif, i que també comptarà amb els grups The Creepy Tones i Sóm Caliu.

“Vam pensar que un videoclip on aparegués la gent de la colla gaudint del moment que vivim seria el millor per rematar-ho” explica Valle “un cop més, les xarxes, els amics, els vincles creats… fan possible un estudi, càmeres, llums, efecte i un director creatiu, en Francesc Isern”. Els membres de la colla s'hi han llençat de cap i fins i tot el mateix cap de colla, Ignasi Gibert, ha participat enregistrant la seva veu.

L'entitat no ha parat de fer petites campanyes per donar a conèixer el fet casteller i fer créixer el nombre de camises que desplacen cada cap de setmana a les places de tot Catalunya. Els seu objectiu és reunir 200 castellers en la diada de Corpus que se celebrarà el proper 6 de juny. Fins al moment s'han apuntat el millor inici de temporada dels últims temps amb 17 castells de set pisos assolits fins al mes de maig. Els Castellers de Cornellà ja sumen 4 cincs de set i 2 sets de set. El seu proper objectiu podria ser el quatre de vuit però sempre anirà condicionat del potencial humà de la colla.

stats