Ara Castells 22/10/2017

Els Castellers de Sant Cugat tasten la mel del castell de nou

L'Esperidió s'ho passa bé amb la tripleta màgica de la colla local i amb l'estrena dels del Vallès

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sant Cugat coronen el seu primer castell de nou pisos a Tarragona

TarragonaAmb un centenar de colles en el panorama casteller, hi ha d'haver perfils per triar i remenar, però si hi ha una colla que en general es fa estimar és la dels Castellers de Sant Cugat. Amb una mitjana d'edat força jove però amb moltíssima experiència, els del Vallès Occidental han anat forjant amistats a cada plaça on han posat els peus des que es van fundar. Ahir era el dia per recollir felicitacions d'arreu. El món casteller en ple es va desfer en elogis en veure'ls coronar el primer tres de nou amb folre de la seva història a cent quilòmetres de casa i en el primer intent. Malgrat la celebració per part de la colla, un missatge es podia llegir en cada resposta: "Ara toca descarregar-lo".

Els Castellers de Sant Cugat van aprofitar la diada de l'Esperidió al Pla de la Seu per plantar cara per primer cop en el seu historial als castells de nou pisos. La data havia estat triada amb ambició perquè es tracta d'una de les diades més fortes dels Gausacs aquesta temporada, però també amb molta vista, i és que encara han guardat calendari per arrodonir la festa. La cita va arribar en el primer torn, amb un folre ferm però els nervis habituals de l'estrena d'una nova estructura. El tres va anar aturant els petits moviments mantenint les mides sense grans complicacions i va arribar a coronar-se amb molta correcció. A partir d'aquí, els nervis van fer que la part alta del castell es deformés fins a acabar cedint. Si bé la de Sant Cugat és una d'aquelles colles poc acostumada a caure, va refer-se de la llenya completant el dos de vuit folrat i el tercer cinc de vuit de la temporada.

La temporada dels Gausacs no ha arribat al final, i això feia que Biel Samsó, un dels seus caps de colla, anunciés després de l'actuació que "la setmana vinent tenim revàlida". "Ara toca polir, perfilar i descarregar-lo!"

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va poder revalidar el seu millor Esperidió en descarregar la tripleta màgica i arrodonir així una temporada de somni. Tot i que la resta de colles convidades van prémer fort l'accelerador, no van poder plantejar els seus màxims castells. Els Nens del Vendrell van tornar a plantar cara al cinc de vuit i al dos folrat i els Castellers de la Vila de Gràcia van apuntar-se un nou dos de vuit amb folre, però el moment social que es vivia aquest dissabte a la tarda va fer que cap de les dues formacions pogués buscar el castell de nou pisos.

Castellers de Sant Cugat: 3d9f c, 2d8f, 5d8, 2 P4

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d8, 2d8f, 4d8, V5

Nens del Vendrell: 5d8, 2d8f, 3d8, P6

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d9f, 4d9f, 5d8, P7f, 2 P5, 2 P4

stats