Microsites 07/06/2015

Les colles liles fan un pas endavant a Cornellà

La diada castellera del Corpus ha vist l'estrena del set de vuit dels tarragonins i la millor actuació de la formació local, els malves han sumat dos castells de nou

Efren Garcia
3 min
La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estrenat el 7d8 a Cornellà de Llobregat / CRISTINA CALDERER

CornellàSota un sol aterridor i fregant els trenta graus de temperatura, les tres colles liles de la diada castellera del Corpus han aprofitat l'ocasió per fer un un pas endavant. Els Castellers de Cornellà han brillat a casa conjugant els seus millors castells per primer cop aquesta temporada. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estrenat l'estructura del set de vuit i els Minyons han sumat dos castells de nou pisos més i han començat a posar fil a l'agulla a les estructures que hauran d'arribar durant la festa major egarenca.

La plaça de l'Església de Cornellà s'ha convertit avui en un forn on el públic ha resistit la duresa de les altes temperatures i ha intentat aprofitar cada centímetre quadrat d'ombra projectada. Trenta centímetres a tocar de la façana de l'ajuntament, un metre en una petita porxada a l'altra banda de la plaça, el pòrtic de l'església, la fila irregular d'arbres al voltant del parc i les terrasses més properes a la plaça on els edificis i els para-sols feien que la gent s'amuntegués de mala manera. D'una manera o d'una altra, el públic ha resistit fins al final de la diada i això ha estat així perquè les colles han fet bé la feina.

Amb la seva festa major a l'horitzó, els Minyons de Terrassa han decidit actuar amb mesura. No han volgut renunciar als castells de nou pisos, tot i que el peu del seu quatre folrat era certament just i han optat per dedicar una part dels seus esforços a pensar en el futur. Un cop més han exhibit un tres de nou folrat, lleuger i molt aplomat. Han completat el quatre aparentment sense dificultats. Cercant l'espai més pla de la plaça, gairebé han ocupat la posició de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que actuava a l'altra banda de la colla local. En el tercer torn s'han decidit pel dos de vuit amb folre, que ha de ser un dels castells destinats a convertir-se en estructura de gamma extra.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha demostrat des de l'inici que sap que és molt important fer un pas endavant a principi de juny. Els tarragonins han començat la seva actuació atacant el set de vuit per primer cop aquest any, decidits a engreixar la nòmina d'estructures de la gamma alta de vuit. Si bé el castell no ha arribat a perillar, la rengla exterior del quatre s'ha tancat des de l'inici i ha fet que la definició no fos del tot còmode. La manca d'efectius els ha fet renunciar a l'estrena del castell de nou pisos, que enguany podria arribar abans amb l'estructura del quatre que amb la del tres. Han completat amb comoditat el quatre de vuit i han segellat l'actuació amb el quart cinc de vuit de l'any.

Si bé el quatre de vuit es farà esperar, els Castellers de Cornellà han aconseguit reunir un gran nombre d'efectius durant la diada de la seva festa major. La seva planificació tècnica els ha fet arribar a la diada del Corpus amb vuit construccions de la gamma alta de set. Avui han unit les tres millors estructures de l'any en una mateixa actuació per repetir el resultat de la diada d'ara fa un any. Han completat el cinc de set en el primer torn i el set de set en el segon. Han afegit un esplèndid quatre de set amb agulla en la tercera ronda per arrodonir una actuació majúscula.

En la ronda de pilars, els malves han demostrat que han amansit l'espadat de sis. Avui l'han descarregat amb un domini espectacular. Ja en conjunt, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el vano de cinc, els Castellers de Cornellà el pilar de cinc i els Minyons han afegit quatre espadats de cinc més. Quan el públic ja desfilava i els castellers es desenfaixaven, la colla local ha plantat els últims quatre pilars de quatre.

Castellers de Cornellà: P4 cam, 5d7, 7d7, 4d7a, P5, 4 P4

Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4 cam, 7d8, 4d8, 5d8, P4, P5, P4

Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 2d8f, P6, 4 P5

stats