Ara Castells 24/10/2015

Es confirma el cartell de la diada de Santa Úrsula

Els dos caps de colla de les formacions castelleres de Valls parlen obertament de l'atac al tres de deu amb folre i manilles

Ara
2 min
El convent del Carme de Valls nou escenari cultural de la ciutat / EFREN GARCIA

BarcelonaManel Urbano i Jaume Galofré han protagonitzat aquest migdia el vermut-debat que ha tingut lloc al Convent del Carme i que ha servit per clausurar el cinquè simposi casteller. Si bé no han fet públics tots els detalls de la diada de Santa Úrsula, sí que han parlat de l'atac al tres de deu amb folre i manilles i a altres construccions de la gamma superior.

El periodista Santi Terraza ha moderat la roda de premsa i ha anat desflorant la margarida fins a acabar definint les construccions que intentaran diumenge les dues colles vallenques. Jaume Galofré ha reconegut que porten en cartera dos castells nous i un que ja han completat enguany. Preguntat pel tres de de deu amb folre i manilles, ha afirmat que és un dels castells en què la Colla Joves Xiquets de Valls ha abocat més il·lusions. Quan Terraza ha analitzat que aquest any la Joves només havia descarregat una estructura de gamma extra, el dos de nou amb folre i manilles, Galofré no ha amagat les cartes i ha afirmat que la tercera construcció seria el quatre de nou sense folre.

El cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls no ha estat tan transparent. Si bé ha apuntat que el tres de deu amb folre i manilles serà una de les tres estructures que intentaran a ronda de castells, no ha volgut confirmar les altres dues construccions ni l'ordre al·ludint al fet que encara no ho ha comunicat als seus castellers. En canvi, qüestionat per Terraza sobre el quatre de nou i el dos de vuit sense folre, els ha valorat com els castells que més ganes podia tenir de descarregar a la plaça del Blat. Si bé no ha afirmat que realment aquesta sigui la tria definitiva, sembla que a hores seria l'aposta més consensuada tenint en compte el ventall de possibilitats i els darrers assajos de la formació de la camisa rosada.

stats