Ara Castells 09/10/2019

El curs casteller universitari agafa forma

El tram d’hivern va enguany del 21 de novembre al 19 de desembre

Guillem Andrés
2 min
Pilars de 4 dels Ganàpies de la UAB

BarcelonaA les acaballes de la temporada castellera convencional, les tretze colles universitàries comencen a perfilar els seus castells i actuacions amb l’inici dels assajos. Les agrupacions universitàries viuen en una renovació constant cada any i això implica que s’hagin d’acumular força assajos abans d’iniciar les actuacions. Més enllà d’algunes actuacions en solitari, el calendari de les colles universitàries té marcat el 21 de novembre com a data d’inici i acabarà el 19 de desembre. En total, només cinc setmanes d’actuacions en aquest tram d’hivern, en les quals cada una de les colles farà quatre actuacions.

La primera actuació serà a la seu dels Passerells, al TecnoCampus de Mataró, i aquell dia només se celebrarà aquesta jornada. En les quatre setmanes següents, però, hi haurà tres actuacions cada dijous. Seguint la dinàmica de la temporada anterior, no hi haurà actuacions amb un gran nombre de colles i, en el cas d’aquest tram, totes les actuacions comptaran amb tres o quatre colles. Com és habitual, l’aniversari dels Arreplegats de la Zona Universitària, enguany el 24è, serà una de les actuacions que tancaran el tram d’hivern, i serà una de les cites més destacades abans d’acabar l’any.

Calendari d'hivern 2019

Tot plegat conflueix amb la celebració dels 25 anys dels Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona i, per tant, amb el quart de segle de les colles universitàries. Els de la UAB van ser els primers a iniciar-se en el món casteller fora de les colles convencionals. El gran dia dels Ganàpies en aquest tram d’hivern, per tant, serà la seva 25a Diada d’Hivern, el 12 de desembre.

stats