Ara Castells 26/07/2017

Els Nens exhibeixen múscul en solitari

La diada de Santa Anna no ha servit per veure el primer castell de nou pisos de l'any al Vendrell, però sí per confirmar el potencial de la colla local

Efren Garcia
2 min
Els Nens completen el 5d8 a la plaça Major

La diada castellera de Santa Anna al Vendrell esdevé cada any un dels moments més important per a la formació local. Els Nens celebren la seva festa major a la plaça Vella en solitari, i el seu potencial és tan notable que els registres acostumen a ressentir-se'n molt poc. Descartat l'atac al quatre de vuit amb agulla, els de la camisa vermella han centrat els seus esforços en dues estructures, la del cinc de vuit i la del quatre de nou folrat, si bé cal destacar la seva capacitat de sortir de plaça havent provat fins a tres estructures folrades un dia entre setmana i sense la col·laboració externa d'altres colles.

Els Nens han triat el cinc de vuit com a castell d'inici de l'actuació. Els de la camisa vermella no el portaven a plaça des del mes de juliol de l'any passat, quan en van descarregar l'últim a Banyeres del Penedès, però això no ha sigut cap contratemps perquè en mostressin la seva millor cara. L'estructura ha mantingut correctament les mides des de l'inici i la colla ha sabut fermar les emocions evitant sotragades innecessàries. El moment més important de l'actuació arribava en el segon torn, quan es disposaven a atacar per primer cop enguany la gamma de nou. Ho feien ni més ni menys que amb l'estructura del quatre folrat, un castell que havien descarregat en el primer intent de la seva història l'any passat per Santa Teresa. Laboriós, s'ha alçat sense grans sorpreses, si bé per la part baixa s'ha anat eixamplant de mides i això ha fet recomanable desmuntar-lo quan ja es col·locava el pis de dosos. Convençuts de les seves possibilitats, l'han tornat a buscar amb major delicadesa si era possible, intentant no desgastar l'encaix entre el tronc i el folre. Aquest cop sí que s'han acabat d'ubicar els dosos, però quan l'acotxador es disposava a fer les passes finals, l'enxaneta ha desmuntat l'estructura. S'han tret el mal gust segellant l'actuació amb el sisè dos de vuit amb folre descarregat de l'any. Els Nens han demostrat un gran domini: han atacat la torre amb veterania i han aturat els tremolors típics d'aquesta estructura.

Des de fa un temps, al Vendrell no posa fi a cap gran actuació sense un gran espadat que hi posi la cirereta. La diada de Santa Anna ha vist com avui feien un nou pas endavant en apuntar-se el desè pilar de set amb folre de la seva història, el primer del curs actual. Els Nens l'han pogut coronar amb prou solvència, si bé els ha tocat defensar-lo durant el descens. Han arrodonit la jornada sumant-hi cinc pilars de quatre simultanis.

Nens del Vendrell: 5d8, id 4d9f, id 4d9f, 2d8f, P7f, 5 P4

stats