Castells
Ara Castells 24/07/2022

Les places s’acostumen als castells de nou

Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa completen el doblet de castells de nou

3 min
3d9f dels Minyons de Terrassa, Les Santes 2022

MataróEl mes de juliol està mostrant la clara evolució de la temporada castellera i els castells de nou ja comencen a ser una constant en les diades més destacades. Aquest cap de setmana, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han completat el doblet dels bàsics de nou amb solvència a Les Santes de Mataró, en una actuació que finalment no va veure castells de gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca van afrontar l’actuació amb un punt de reserva i van descartar tant el 2 de 9 com el pilar de 8 amb folre i manilles en l’avantsala de la Diada de les Neus a Vilanova i la Geltrú de dissabte vinent i que posarà fi al primer tram de temporada. D’aquesta manera, els vilafranquins van encarar els dos castells de nou bàsics –3 i 4 de 9 amb folre– com a principals fites. El quatre es va mostrar nerviós amb alguna pèrdua de mides, mentre que el tres va oferir més garanties. Alhora, els verds van seguir ampliant la gamma de vuit i es van anotar el primer 3 de 8 amb agulla de la temporada amb molta seguretat i van tancar l’actuació amb el pilar de 7 amb folre que aviat podria anar de nou sobre les manilles.

3d9f dels Minyons de Terrassa, Les Santes 2022

Els Minyons de Terrassa van voler fer un nou salt en l'última actuació abans de les vacances i van completar el seu primer 4 de 9 amb folre de la represa castellera, que van descarregar amb un tremolí constant. A continuació, van completar un bon 3 de 9 amb folre i un 5 de 8 que va requerir un esforç extra a la banda del tres durant la baixada. Els malves no van poder arrodonir del tot l’actuació, ja que el pilar de sis final va quedar en carregat quan l’enxaneta iniciava el descens. Els egarencs ara s’agafen uns dies de descans, però tornaran amb força per la diada de Sant Fèlix el 30 d’agost a Vilafranca.

La colla local, els Capgrossos de Mataró, va haver de rebaixar perspectives per una baixa a última hora. L’estrena del dia va ser el 3 de 8, tot i que va quedar en carregat després que pugés nerviós. Abans, en primera ronda, havien completat un bon 4 de 8 i van tancar l’actuació amb el 5 de 7. Els mataronins, per tant, tanquen el primer tram amb els bàsics de vuit com a millors castells, tot i que als assajos ja han mostrat proves interessants de castells de nou que podrien portar en un segon tram carregat d’actuacions de primer nivell.

La Vella ensopega amb el 4d8a

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha completat unes darreres setmanes de juliol amb rodatge de castells de vuit a les portes d’un mes d’agost de molta intensitat. Aquest dissabte tenien la tradicional actuació a la festa major de les Vivendes de la Colla, on van completar el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8. No van poder-hi afegir, però, el 4 de 8 amb agulla perquè els va quedar en intent i van acabar l’actuació amb el 3 de 8.

Les altres dues colles que han completat el 4 de 8 aquest cap de setmana han estat els Marrecs de Salt i els Xiquets de Reus, el primer de la temporada en el cas dels gironins. Totes dues també van descarregar el 2 de 7.

Per altra banda, entre les colles de set sobresurten les actuacions de la Jove de Sitges i els Castellers d’Esplugues, que van dur a terme els seus primers 4 de 7 amb agulla i 5 de 7 de l’any.

stats