Ara Castells 08/06/2015

El quatre de vuit destaca a la diada de primavera celebrada a Centelles

Les tres formacions que hi van participar, els Sagals d'Osona, els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d'Igualada, van apostar-hi com a millor construcció

Ara
2 min

BarcelonaLa de Centelles és potser una de les places castelleres osonenques més agraïdes amb els Sagals, i això va quedar palès diumenge en la diada de primavera que va tenir-hi lloc. El quatre de vuit que els de la camisa taronja van completar en el segon intent va ser el castell més destacat de la jornada, ja que també va esdevenir la millor estructura dels Nens del Vendrell i dels Moixiganguers d'Igualada.

L'actuació, batejada com a Diada de Primavera, ha substituït enguany la que fins ara era la diada del local de la colla, i que se celebrava a Vic. Els Sagals d'Osona se senten molt còmodes a Centelles, i això fa que sempre que poden hi portin els millors castells del moment. Tot i que s'havia valorat la possibilitat de provar-hi la clàssica de castells de vuit, finalment el tres de vuit dels de Vic va quedar aparcat pels canvis significatius que ha patit el tronc i que fan que encara li falti una mica de bagatge a assaig.

El quatre de vuit va ser el principal protagonista de la jornada, ja que tant la colla local com les convidades van apostar-hi com a plat fort. Els Sagals van obrir plaça amb el carro gros, però per fer-lo seu van necessitar un segon intent, ja que el primer el van haver de desmuntar. El castell es va deformar durant el descens i el van haver de treballar amb ofici. Similar va ser el quatre dels Moixiganguers d'Igualada, tot i alçar-se controlat fins al moment de coronar. En l'inici del descens els pisos de quarts i quints es van desmanegar i el castell va necessitar una lluita titànica per salvar la situació. El més plàcid dels tres va ser el dels Nens del Vendrell, que esdevenia el quatre de vuit més llunyà del Vendrell i el 150è de la colla.

Els Sagals d'Osona van arrodonir la diada amb el set i el cinc de set. Si bé van provar el dos de set en el tercer torn, la canalla no ho va tenir clar i el va desmuntar. Els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d'Igualada van calcar la tria i l'ordre dels seus castells. Van iniciar l'actuació amb el cinc de set i, després de completar el quatre de vuit, van finalitzar-la amb el quatre de set amb agulla.

Moixiganguers d'Igualada: 5d7, 4d8, 4d7a, P4, P5, P4

Nens del Vendrell: 5d7, 4d8, 4d7a, P5, P4, P4, P4

Sagals d'Osona: id 4d8, 4d8, 7d7, id 2d7, 5d7, P5

stats