Microsites 15/09/2015

El somni d'alçar un quatre de vuit amb 300 enxanetes

Els Castellers del Poble Sec busquen tota la col·laboració possible per poder atacar els vuit pisos durant la diada castellera de colles locals de la Mercè

Ara
2 min
Els 'bandarres' inunden el Poble-Sec de samarretes blau cel. CASTELLERS DEL POBLE SEC

BarcelonaSi una colla es pot proposar el repte d'aplegar 300 enxanetes per alçar un castell, aquesta ha de ser una agrupació tant 'bandarra' com la dels Castellers del Poble Sec. Amb la diada castellera de colles locals de la festa major de la Mercè a tocar, la formació barcelonina vol alçar els seus millors castells sense haver de patir a l'hora d'estructurar les pinyes. Aquesta setmana la colla ha començat una campanya amb la qual pretén reclutar el màxim nombre possible de seguidors dins del districte i fora del districte.

Els Castellers del Poble Sec han ideat una crida molt especial, en què el lema és familiar per a castellers i aficionats, el reclam és a l'hora un obsequi i el premi dependrà de cada un dels tres-cents castellers que puguin arrossegar el 24 de setembre. Per fer-ho possible, els 'bandarres' no s'han estat de res, han apostat per les xarxes socials, la publicitat convencional i les campanyes de 'street marketing'.

"Potser un dels fets que més molesta les persones castelleres: fer proselitisme de la seva causa i rebre un 'd'acord, però jo vull ser l'enxaneta!' a ritme de riure estrident del que es pensa que s'ha inventat aquesta brometa. Ciutadans i ciutadanes, no fa gràcia! Sabem que és el terme casteller més conegut, però l'enxaneta no ho és tot!". Amb aquest missatge, la colla reivindica que, perquè un enxaneta pugui arrodonir l'objectiu col·lectiu d'alçar per primer cop el quatre de vuit en la diada de la seva festa major, calen moltes persones a la pinya, la part més gran del castell. El 'bandarres' volen premiar tots aquells qui vulguin endinsar-se en el fet casteller, amb la sensació de ser protagonistes per un dia, i esdevenir així enxanetes.

Els Castellers del Poble Sec ompliran el barri fins al dijous 24 de setembre de samarretes blau cel amb la crida a ser enxaneta. A banda d'inundar les xarxes socials, han posat en marxa un espai web i un comptador d'enxanetes. Els 'bandarres' convidaran els 300 afortunats que participin en la diada de la Mercè a acompanyar-los al dinar que organitzaran al seu local i a la festa posterior.

stats