Microsites 31/07/2016

La Jove de Sitges completa els vuit pisos més aviat que mai

L'altra diada castellera del Garraf també va tenir premi aquest dissabte gràcies a la colla local, que va recuperar el carro gros quatre anys després de l'últim

Efren Garcia
2 min
La Jove de Sitges recupera el 4d8 i assoleix el més matiner del seu historial

BarcelonaEl seu objectiu no duia ni folre ni manilles, no suposava en cap moment fer saltar la banca amb un castell de gamma extra, el seu sostre no estava als deu pisos, però ahir una colla del Garraf va rebre tantes felicitacions com els Castellers de Vilafranca en aconseguir descarregar el tres de deu amb folre i manilles. La Colla Jove de Castellers de Sitges recuperava el quatre de vuit quatre anys després de l'últim carregat tot segellant el setè del seu historial, el cinquè descarregat i el més matiner de la seva història.

Feia setmanes que l'objectiu era clar i la Jove va voler encarar-lo d'entrada. Van atacar el carro gros en primera ronda i un cop coronat van saber mantenir-ne les mides en una descarregada sacsejada però altament emotiva. Els de la camisa bordeus van arrodonir la festa amb el set de set i el cinc de set.

Des del mes d'octubre del 2012 la Jove no carregava el primer dels castells de vuit pisos i no el completava des de la diada de la colla del 2011. Mai l'havia portat a plaça abans de la festa major de Sant Bartomeu, i el més matiner fins ara és el que van carregar el 26 d'agost del 2007. Els de Sitges milloren en un més la seva marca més matinera.

La Colla Jove de Castellers de Sitges va compartir plaça amb tres colles amigues: la Joves Xiquets de Valls va descarregat-hi el dos de vuit amb folre, el cinc de vuit i el tres de vuit, tres estructures que podrien alçar aviat juntes a plaça un pis més; els Minyons de l'Arboç van sumar un nou tres de set a Sitges, i el van acompanyar del tres de sis aixecat per sota i del quatre de sis; els Castellers de les Roquetes van tenir en el dos de sis la seva millor construcció.

Colla Jove de Castellers de Sitges: 4d8, 7d7, 5d7, P4, P5, P4, 3 P4

Colla Joves Xiquets de Valls: 2d8f, 5d8, 3d8, P4, P5, P4, P4

Minyons de l'Arboç: 3d7, 3d6xs, 4d6

Castellers de les Roquetes: 3d6a, 2d6, 3d6

stats