Microsites 28/08/2016

Els verds exhibeixen el tres de deu a dos dies de Sant Fèlix

La Colla Vella dels Xiquets de Valls repeteix el quatre amb el pilar i la Jove de Tarragona suma dos nous gammes extra de manera consecutiva

Efren Garcia
3 min
Els vilafranquins s'apunten el segon 3d10fm abans de la diada de Sant Fèlix

BarcelonaDesprés d'una diada de gran igualtat aquest dissabte al Catllar, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove Xiquets de Tarragona s'han tornat a veure les cares a l'Arboç en el marc de la seva festa major, aquest cop acompanyats de la formació local. Els verds han demostrat tot el seu potencial atacant el tres de deu amb folre i manilles a només dos dies de la seva festa major i la diada ha tornat a veure castells de gamma extra a tres bandes.

Els Castellers de Vilafranca han volgut fer una mostra d'autoritat en completar el segon tres de deu amb folre i manilles de la temporada. És habitual que les colles plantegin algun gran castell a les portes de la diada de Sant Fèlix però quan la construcció triada és de deu pisos vol dir que el límit és més alt que mai. Els verds plantegen per a dimarts l'atac als dos titans de deu pisos, i completar-ne un avui a l'Arboç suposava reduir dràsticament la pressió a la plaça de la Vila. Els penedesencs han repetit la resta dels castells assolits aquest dissabte, el dos de nou amb folre i manilles, el pilar de vuit emmanillat i un quatre amb folre alleugerit que ha tornat a mostrar les que seran les manilles del de deu pisos.

Absents a la gran cita vilafranquina i sense fer gaire soroll, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha recuperat l'estatus que l'any passat va veure perillar en el tram final de la temporada. S'han atrevit amb el cinc de nou amb folre d'entrada i han tornat a dominar el nou de vuit. Si bé sumar dos castells de gamma extra en una mateixa jornada ja hauria de ser motiu de satisfacció de la formació tarragonina, fer-ho per segon cop el mateix cap de setmana suposa fer un salt important en la seva progressió. Assolir els castells de gamma extra és un repte importantíssim, i mantenir-s'hi amb comoditat suposa una mostra de maduresa necessària per conviure al capdavant del món casteller.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va guardar aquest dissabte prou forces per atacar avui el quatre de nou amb folre i pilar però ha preferit no arriscar en un sobreesforç i obrir les portes de la dimensió desconeguda. Han acompanyat el gamma extra amb un lleuger tres de nou amb folre en clau de deu pisos, i han atacat un quatre de nou folrat que convida a somiar en el doblet titànic. Hermètic als mitjans de comunicació però també als seus propis castellers, Manel Urbano se segueix reservant la tria de Sant Fèlix com un dels secrets més ben guardats. Tant el tres com el quatre de deu amb folre i manilles han progressat aquests dies al local del Portal Nou, però la decisió estarà en mans d'un sol casteller.

La colla local, els Minyons de l'Arboç, ha tornat a superar les seves mancances a força de rauxa i voluntat. Ha aprofitat la diada de la seva festa major per apuntar-se per tercer cop enguany el cinc de set, el seu millor castell i l'únic de la gamma alta que han aconseguit descarregar. Han completat un triplet d'estructures de set pisos i han acabat la seva actuació carregant un espadat de cinc que evidencia les dificultats que tenen a l'hora d'atacar les construccions amb el pilar.

Els Castellers de Vilafranca han tornat a dominar l'espadat de vuit pisos. Un cop més el castell ha hagut de treballar en el desequilibri de pesos, però un cop més també han demostrat tenir-hi les mides ben preses. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha tornat a optar pel pilar de set amb folre, que encara es mostra fràgil en els moments culminants.

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9fp, 4d9f, P5, P5

Minyons de l'Arboç: 3d7, id 5d7, 5d7, 4d7, P5 c

Castellers de Vilafranca: 2d9fm, id 3d10fm, 3d10fm, 4d9f, P8fm

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d9f, 9d8, 4d9f, P7f

stats