Ara Castells 17/04/2016

Vilafranca del Penedès estrena temporada amb castells de vuit pisos

La doble aposta castellera de la matinal de diumenge serveix perquè els Xicots i els Castellers alcin les primeres construccions de vuit pisos a casa seva

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Vilafranca completen el seu primer 2d8f de l'any a la diada del dia del graller

Vilafranca del PenedèsEls Xicots i els Castellers de Vilafranca han aprofitat una matinal de diumenge de primavera per doblar l'aposta castellera. La plaça de Sant Joan s'ha omplert de gralles i castells i la de Milà i Fontanals de castells i gralles. Les dues colles han aprofitat per fer un pas endavant, els Xicots tot completant el primer tres de vuit de l'any i els verds en atacar de cop les primeres estructures d'aquest nivell i el primer folre de la temporada. La cultura popular ha estat la constant del cap de setmana a la capital de l'Alt Penedès que dissabte va celebrar la setena edició del Joverd, el concurs de castells per a centres educatius organitzat pels Castellers de Vilafranca.

El XXIIIè dia del graller i la diada d'inici de temporada dels Xicots de Vilafranca han coincidit en el dia i en l'horari, i han servit per vestir la ciutat d'elements de cultura popular. 400 escassos metres han separat un espai de l'altre; d'una banda una de les trobades de grallers més importants de l'any, amb la participació dels Castellers de Vilafranca intercalada en el concert principal, de l'altra una clàssica jornada de castells a quatre formacions. El públic més exigent, fins i tot s'ha pogut permetre passejar per ambdós espectacles i gaudir, així, d'un dia important per a les dues formacions locals.

L'ambient a la plaça de Sant Joan ha estat essencialment graller. Amb parades de luthiers, cercavila i concert, amb la participació d'alguns dels millors grups del país. A un racó, els Castellers de Vilafranca han aprofitat, un cop més, la trobada per posar a rodar la seva maquinària. Sense grans esforços han bastit els primers castells de vuit pisos i el primer dos de vuit amb folre, la seva primera construcció de la gamma alta de vuit de la temporada. Els grans espadats encara hauran d'esperar ja que part del tronc titular no s'ha pogut posar en marxa fins al moment per motius personals.

Els Xicots s'apunten el primer 3d8 de l'any a la plaça Milà i Fontanals

Després d'estrenar el quatre de vuit la setmana passada a Altafulla, aquest cap de setmana ha estat el moment del tres dels Xicots. L'estructura ha arribat a tercera ronda i s'ha mostrat fins i tot més sòlida que la del carro gros. La colla amfitriona no ha estat l'única que generat bones sensacions tot marcant un gran ritme; la Jove de Barcelona ha estrenat el cinc de set més matiner de la seva història i ha tornat a mostrar un quatre amb el pilar que sembla ja el seu buc insígnia, l'altra Jove, la de Sitges ha estrenat la gamma alta amb el quatre amb agulla, i els Castellers de l'Alt Maresme han completat els primers quatre de set i dos de sis de l'any.

Ronda final de pilars de la diada d'inici de temporada dels Xicots de Vilafranca

XXIIIè Dia del graller

Castellers de Vilafranca: 5d7, 3d8, 2d8f, 3d7xs, 4d8, P5, P5, 9 P4

Diada d’inici de temporada dels Xicots de Vilafranca

Xicots de Vilafranca: 5d7, 4d8, 3d8, P4, P5, P4

Colla Castellera Jove de Barcelona: 5d7, 4d7a, 4d7, P5

Colla Jove de Castellers de Sitges: 3d7, 4d7a, id 4d7, 4d7, P5

Castellers de l’Alt Maresme: P4, P4, P4xs, 4d7, 2d6, 4d6a, P4, P5 c, P4

stats